Düğün yapmak saçma geliyor

Düğünü sadece kürtler yapmalı bence masrafın 5 katı para alıyorlar düğünde tabii farklı yörelere göre değişiyor paranın nasıl kalacağı kime kalacağı.

Kacakciliktan paralar biz Turklere de aksa biz de 5 kat fazla para takarız. Ama genel olarak düğünler masraflı.

Selamlar. Size de düğün yapmak saçma gelmiyor mu? Bana göre sadece nikah yeterli geliyor. Hem bu devirde düğün çok masraflı. Sizin düşünceleriniz nedir?
Sadelik istiyorsan nikah ama eğlencesi olmaz ama eğlence istersen bir işte ve akrabalarını saatlerce bir arada görmek istersen bu eğlencede düğün derim nikah en fazla yarım saat sürüyor bence düğün

Ya birde nişan için salon tutanlar var, amaçları para toplamak. Geçen sene kuzenimi istemeye geldiler ve gelen aile ordu olarak geldiler. Yemin ediyorum 50 kişi vardı. Benim bildiğim istemeye 4-5 kişi gidilir. Nişan da orada aile içinde yapılır daha sonra nikah ile biter.

Parası olan yapıyor. Ali Ağaoğlu gibi bir insanın düğün e yetecek parası olmadığını düşünsenize.

Çok değişik adetlerimiz var. Ve açıkçası çoğu hoşuma gitmiyor.

Sadelik istiyorsan nikah ama eğlencesi olmaz ama eğlence istersen bir işte ve akrabalarını saatlerce bir arada görmek istersen bu eğlencede düğün derim nikah en fazla yarım saat sürüyor bence düğün

Hocam bence düğün eğlenmenin en pahalı yollarından biri. İnsan bir yemek düzenler, sevdiklerini çağırır falan. Eğlence için değil de millete gösteriş için yapan da var bunu. O da daha saçma bir konu tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…