Dükkan açmak için neler gerekiyor?

Elektronik dükkanı başta olmak üzere tüm dükkanlar risklidir. Ne satarsan sat. Dükkan sahibi olmak istiyorsan küçüklüğünde baban ya da deden hiç olmadı biri sana öğretmeli. Öğretmezse biraz zorlanırsın. İkincisi bayağı paraya ve zarara gelir iş. Dükkanı açtın, hadi diyelim 80.000 TL'ye güzel dükkan buldun. Sonra boya, badana, tabela, tamirat tadilat, vergi, noter ve daha bir sürü şey. Üstelik bir teknoloji mağazası açıyorsun. Adam sana güvenmeyecek belki. Yani yanlış anlama ama adam "Teknosa varken neden buradan alışveriş yapayım" diyebilir. Ama açarsanız ikinci el satan ve bilgisayar toplayan bir mağaza açın. Üstelik bir YouTube kanalında olursa müthiş olur.

Mahalle PC'cisi devri bitti. Artık internet sayesinde milyon tane kaynak var, aklı başında kimse de gidip mahalle abisine PC toplattırmaz. En fazla tamir için vs. Kaldı ki Teknosa, Vatan gibi yerlere bile güven duyulmuyorken... Mesela ben MSI laptobumu internetten (Hepsiburada'dan) aldım, güvenilir satıcı ünvanı olandan. Sıkıntısız çalışıyor ama Vatan'a vs gitsem kesin kazık yediydim.
Sıkıntılı bu iş, devir internet devri.

Son düzenleme:

Evet öyle, hatta internet daha iyi. Güvenilir bir satıcı ile anlaş, oradan satış yap. Hem vergi(dükkan vergisinden daha az), çalışan maaşı, elektrik falan o tür masraflar da olmaz.

Zaten böyle bir yer açacaktık işte, sistem toplayacaktık, parça satacaktık falan.
Dediğim gibi, internetten satmaya uğraştım, hepsiburada'ya falan girişemedim, vergi falan istedi, bende yoktu vergi numarası falan. Letgo, sahibinden gibi yerlerde satmaya uğraştım, adam nerden alcaz diyo, kargoyla göndercez diyorum, dükkan var mı diyo, yok diyince vazgeçiyor. O yüzden istemiştim.
Evet öyle, hatta internet daha iyi. Güvenilir bir satıcı ile anlaş, oradan satış yap. Hem vergi(dükkan vergisinden daha az), çalışan maaşı, elektrik falan o tür masraflar da olmaz.
Onu nasıl yapacağım tam olarak anlatır mısınız?
Birde internetten nerelerden satacağım mesela, n11, hepsiburada gibi yerlerden mi, yoksa letgo gibi yerlerden falan mı?

Son düzenleme:
Merhabalar. Bir tane elektronik dükkanı açmayı düşünüyorum. Bilgisayar parçaları satacağım. Konya'dayım. Kaç liraya mal olur?
Dükkan kirası yerine domain ve siber güvenlik parası ödeyerek bir site üzerinden satış yapmak daha karlı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…