Dünya düz müdür?

Ne? Birisinde bildiğin dönüyorsun düz bile gitmiyorsun diğerinde adamakıllı batıdan doğuya gidiyorsun ( ve batıdan doğuya gittiğinde beyaz düzlükler görmüyorsun) . Ayrıca kuzeyden güneye gittiğinde düz gitmiyorsun 360 derece dönüyorsun ama seninkinde düz gidiyor ayrıca kuzey kutup noktası ve güney kn diye bir şey var.
Batıdan doğuya gittiğimizde sizin artık kocaman beyaz duvarlar mıdır yerler midir her ne deniliyorsa onları görmemiz gerekiyordu ama dünyayı turlayan insanlar 360 derece gittiler ve döndüklerinde aynı yerdeydiler beyaz kocaman düzlüklerde değildiler. Zaten çizdiğin yerde gidemezler çok saçma sadece dönüyorlar ve kıtalar bu kadar yakın değil.
Tüm gezegenlerin küre olup dünyanın düz olması ayrı saçmalık zaten. Dünya seçilmiş kişi mi?

Son düzenleme:
Çağ dışı fikirleriniz sizde kalsın. Hiçbir dayanağı olmayan, fizik kanunlarına ters düşen, coğrafi olarak kabul ispatlanamaz bir model.
Küre dünyanın bir dayanağı var mıymış ki? Tek bir gerçek fotoğrafı bile dünyanın. Nasa'nın sürekli dünya paylaştığı resimlerdeki dünyaların ne hikmetse renkleri farklı, kıtaların büyüklüğü farklı, bazı bulutlar copy-paste yapılmış bak sen?
Bakın, zaten dünyayı turlayan kişiler dümdüz gitme gibi bir şey yapmamış. Öyle yapsalar zaten buzullara ulaşırlardı. Dünyayı turlayan kişiler doğu-batı doğrultusunda hareket etmişlerdir. Doğu nedir? Güneşin doğduğu taraf doğudur, battığı taraf batıdır. Başka bir ifadesi, yüzümüzü kuzeye çevirdiğimizde sağımızda kalan yer doğudur, solumuzda kalan yer batıdır.

Küre dünya haritasında batıdan doğuya gitmek soldaki gibi düz çizgi olarak görünürken, düz dünya haritasına göre batıdan doğuya doğru gitmek sağdaki resimdeki gibi oluyor. Düz dünya haritasında haritanın tam orta noktası kuzeydir, dünyayı çevreleyen buzullar ise güneyi oluşturur. Buna göre bir kişi yüzünü kuzeye döndüğü zaman sağında kalan yer doğu olur. Bunu sürekli yaptığımızda nasıl bir yörünge çizdiğimizi resimde gösterdim.
( ve batıdan doğuya gittiğinde beyaz düzlükler görmüyorsun)
Zaten görmüyorsun?
Derece hesabını falan bırakın. Dünyayı hiçbir insan kuzey-güney istikametinde turlamadı. Daha önce de söylediğim gibi, antartikanın ötesine geçmek yasaktır. Onu bırak, antartikanın gerçek bir fotoğrafı bile yoktur, araştırabilirsiniz varsa atın buraya.

Yazdığım şeyleri tam anlamamışsınız, birkaç kez daha okuyun anlayacaksınız ne dediğimi.
Zaten çizdiğin yerde gidemezler çok saçma sadece dönüyorlar ve kıtalar bu kadar yakın değil.
Küre dünya haritalarında da ülkelerin haritadaki görünen boyutlarda olmadığını biliyorsun değil mi? Bu harita zaten düz dünyaya inananların kesin olarak kabul ettiği bir harita değil, anlatmak için temsili olarak atıyorum. Ölçütlendirmelerde farklılık olabilir.
Tüm gezegenlerin küre olup dünyanın düz olması ayrı saçmalık zaten. Dünya seçilmiş kişi mi?
Bunu yukarıda açıklamıştım. Düz dünyaya inanlara göre dünya, uzayın rastgele bir yerinde kilometrelerce hızla hareket eden ve aynı zamanda güneşin etrafında dönen bir "gezegen" değil. Evrenin merkezi konumunda. Üstüne bastığımız yer zemin oluyor. Ay, güneş, mars, jüpiter bunların hepsi birer lamba/yıldız konumunda.
Bak, bu dediğin neye benziyor biliyor musun? Evdeki lambalara bakarak evin de küre olması gerektiğini iddia etmek veya bilardo topları küre diye bilardo masasının da küre olması gerektiğini iddia etmek gibi bir şey.

Peki bu düz dünya modelinde nasıl görünüyor?
Bunun düz Dünya'ya göre gösterimi nasıl bu olsun? "Macellan düz giderken eğim aldı." demek mantıklı değil. Dünya düz olsaydı bu şekilde aynı yere geri dönemezdi, buzula çarpardı. Yani batıdan doğuya gitmenin ve kuzeyden güneye gitmenin bir farkı yok.

Yukarıda açıkladım. Düz dünya haritasında kuzey dediğimiz yer haritanın ortası oluyor. Güney dediğimiz yer ise dünyayı çevreleyen buzullar oluyor. Batıdan doğuya gitmekle kuzeyden güneye gitmek aynı şey değil işte. Siz küre dünya haritasına göre düşünüyorsunuz, yukarıda açıkladım. Yüzünüzü kuzeye çevirdiğinizde sağınızda kalan taraf doğudur, tersi ise batıdır. Düşünün bu dediklerimi.

Eğim falan almadı ya. Ya zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı bu kişiler 1 kez olsun dünyayı antartika dediğimiz yerden geçerek turlardı. Neden hiçbir insan bunu yapmadı?

Bence siz anlamadınız. Düz dünyada öteki taraf yok sarece düz bur her var ama dünya öyle değil senin bahsettiğin doğu batı olayı zaten alakasız çünkü yukarıda da dedim adamlar turladığında aynı yere döndüler bir sona varmadılar ve düz dünya olayı etraftaki beyaz duvarlarda(buzullarda) bitiyor arkası yok o duvarlarda olmadığına göre ve adamlar 360 derece turlayabildiğine göre düz dünya diye bir şey yok. Uçakta/gemide de aynı şey niye Amerika'dan Avrupaya gitmek 10 saatten uzun sürüyor halbuki haritada hepsi birbirine yakın

Antarktika'ya giden insanlar var fotoğrafı da var internete yazman yeterli ayrıca uzaydan çekilen uydudan dünya görüntüleri de vardır NASA yayınladı bunu da yalanlama .

Son düzenleme:
Ama düz bir zeminde düz olarak ilerlediğimizde başladığımız yere dönemeyiz. Bir eğim olması lazım. Bir tepsinin içindeki cismi doğrusal olarak batıya hareket ettirirsek tepsiye çarpar, bulunduğu yere geri dönmez.

Hayır, siz anlamadınız. Israr ediyorum tekrar düzgün bir şekilde okuyun. Yanımda olsaydınız sesli olarak daha iyi açıklayabilirdim buradan zor oluyor anlatması.

Bakın aynı yere döndü dediğiniz kişiler dünyayı antartikadan geçerek turlamadı çünkü. O buz duvarları dediğimiz yer antartika oluyor. Doğu-batı istikametinde turlayan birisi antartikaya varmaz.

Antartika'nın sadece belirli yerlerine gidilmesine izin veriliyor. Ben size antartikanın gerçek bir fotoğrafını atın demiştim. Neden yok sizce? Neden antartikanın karşısına geçilmesine izin verilmiyor? Neden uçakları antartikadan geçirerek varıcakları yerlere çok kısa sürede ulaştırmak varken başka yerlerden dolandırıyorlar sanıyorsunuz?

uzaydan çekilen uydudan dünya görüntüleri de vardır NASA yayınladı bunu da yalanlama.

Evet, haklısınız var. (!) Hangisi gerçek ben de merak ediyorum.
Evet, zaten dünyayı turlayan kişiler de dümdüz hareket etmediler. Doğu-batı istikametinde hareket ettiler. Elinize bir pusula alın, sürekli doğuya gitmenin düz çizgi çizmek olmadığını göreceksiniz. Deneyin.

Fotoğrafları nereden aldınız? Acaba çünkü çok komik ve gerçek dışı duruyorlar.

Antartika dünyayı çepeçevre sarmıyor sadece 1 kıtası var

Bence de çok komik ve gerçek dışı duruyorlar. Çünkü bunlar Nasa'nın yıllara göre yayınladığı dünya fotoğrafları biliyor muydunuz? Bizzat Nasa tarafından yayınlanmış fotoğraflar. Teşekkür ederim, mantık dışı olduğunu kabul ettiğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…