Attığım fotoğraflara bakın derim çünkü sizinkiler fake biliyormuydunuz ? Kırmızı ve top sahibi dünyaBence de çok komik ve gerçek dışı duruyorlar. Çünkü bunlar Nasa'nın yıllara göre yayınladığı dünya fotoğrafları biliyor muydunuz? Bizzat Nasa tarafından yayınlanmış fotoğraflar. Teşekkür ederim, mantık dışı olduğunu kabul ettiğiniz için.
Attığım fotoğraflara bakın derim çünkü sizinkiler fake. Kırmızı ve top sahibi dünya
Neden hiç okumuyorsunuz? İki kez açıkladım bunu ya.Yukarda da dedim dünya seçilmiş kişi değil diğer tüm gezegenler niye küre şeklinde?
Düz dünyacıysanız Coriolis etkisini anlatabilir misiniz?Eki Görüntüle 1580313
Yahu neresi fake? Nasa'nın kendi görüntüleri bunlar. Misal, 1972 resmi Apollo 17 görevine ait bir resim. Araştırmak yerine sahte diyorsunuz.
Neden hiç okumuyorsunuz? İki kez açıkladım bunu ya.
"Bunu yukarıda açıklamıştım. Düz dünyaya inanlara göre dünya, uzayın rastgele bir yerinde kilometrelerce hızla hareket eden ve aynı zamanda güneşin etrafında dönen bir "gezegen" değil. Evrenin merkezi konumunda. Üstüne bastığımız yer zemin oluyor. Ay, güneş, mars, jüpiter bunların hepsi birer lamba/yıldız konumunda.
Bak, bu dediğin neye benziyor biliyor musun? Evdeki lambalara bakarak evin de küre olması gerektiğini iddia etmek veya bilardo topları küre diye bilardo masasının da küre olması gerektiğini iddia etmek gibi bir şey."
Eki Görüntüle 1580321
Görüntü temsili bir görüntü, o gördüğünüz şey ise gök kubbe. Dışında kalan yer ise uzay değil, sizin uzay diye tabir ettiğiniz kısım gök kubbenin içindeki yerden ibaret.
Küre dünyaya inananlara göre Coriolis etkisi, dünyanın dönmesinin bir sonucudur. Aynı zamanda, dünya izerinde hareket eden bir objenin sapmasının sorumlusudur. Kuzey yarım kürede sağa doğru ve güney yarım kürede sola doğrudur.Düz dünyacıysanız Coriolis etkisini anlatabilir misiniz?
Bir şeyler öğrenmek isteyen insanlara, öğretmenlik yapmayı çok severim. Fakat savundukları şeyden ne pahasına olursa olsun vazgeçmezler. Fakat yine de size bir şeyler öğretmeye çalışayım. Küre dünyaya inanlara göre veya düzcülere göre diye bir tanım yoktur. Coriolis etkisi, bilimsel olarak kanıtlanmış bir fiziki etkidir. Kimsenin bakış açısıyla değişiklik gösteremez. Zaten aksi bir durum olmuş olsaydı, bugün Coriolis etkisi diye bir şeyi bilmezdik. Nasıl ki Newton'ın 300 yıllık argümanları Einstein tarafından 1 gecede yok edildiyse, Coriolis etkisi veya buna benzer şeyler için de aynısı geçerli. Yanlış olduğu bilimsel olarak kanıtlanana kadar bu olgunun gerçekliği tartışılamaz.Küre dünyaya inananlara göre Coriolis etkisi, dünyanın dönmesinin bir sonucudur. Aynı zamanda, dünya izerinde hareket eden bir objenin sapmasının sorumlusudur. Kuzey yarım kürede sağa doğru ve güney yarım kürede sola doğrudur.
Ne var ki, hortumlar ya da lavabodaki suyun hareketi her zaman için önceden tahmin edilemez. Her iki kürede de her iki yöne dönebildikleri gayet iyi biliniyor. Bize göre coriolis etkisi sahtedir. Coriolis etkisinin sahte olduğunun bir kanıtı da dünya üzerinde uçan hiçbir aracın bunu hesaplamak zorunda olmamasıdır.
Eğer saatte 18 mil hızla giden bir mermi, bu etkiyi hesap etmeliyse saatte 550 mil hızla giden bir uçak kesinlikle bu etkiyi hesap etmek zorundadır. Buna da cevap olarak küreciler derler ki, atmosferin de dünyanın dönüşüyle birlikte hareket ettiği bu neden dolayı da uçakların bundan etkilenmezler. Peki mermi neden etkileniyor?
Bu arada, bilmiyorsanız söyleyeyim. Uçakların uçma mantığı, bu konuda yapılan tüm hesaplamalar teoride dünyanın düz olduğu varsayılarak yapılmıştır ve ona göre de pratikte uygulanmaktadır.
Klozet veya lavabo gibi küçük giderlerde değil; havuz gibi büyük hacimli kaplar içinde, çok kontrollü bir şekilde ve diğer tüm fiziksel etkilerin elendiği koşullar altında yapılan deneylerde, farklı kutuplarda suyun farklı yönlerde aktığı gözlenebilir.
Örneğin hızla dönebilen bir masa üzerinde, masa sabitken bir topu dümdüz yuvarlarsanız, doğrusal bir çizgi izleyerek karşı tarafa ulaşacak ve düzgün yuvarlandıysa herhangi bir tarafa sapmayacaktır. Ancak masayı hızla kendi etrafında döndürecek olursanız ve bu sırada topu dönen masa üzerinde bir taraftan diğerine yuvarlarsanız, top masanın dönüş yönüne göre, doğrusal yörüngesinden sapacaktır. Eğer dönüş yönü saat yönündeyse, topun hareketi sola doğru; saat yönünün tersineyse sağa doğru olmaktadır.
Benzer şekilde, duvara kendi etrafında dönebilen bir tabla kuracak olursanız ve bir kalem kullanarak bu döner tablanın merkezinden, dümdüz bir şekilde aşağı bir çizgi çekecek olursanız, eliniz tamamen düzgün bir patika izliyor olsa da, kalemin tabla üzerinde bıraktığı iz eğik olacaktır. İşte bu, Coriolis etkisidir. Bu etki, daha önceden başka bilim insanlarınca ifade edildiyse de, matematiksel olarak ilk defa 1835 yılında Gaspard-Gustave Coriolis tarafından tanımlanmıştır ve bu sebeple onun adıyla anılmaktadır.
Attığım şeyleri bana geri atma sen bana yukarda saçma masaüstünü anlat yukardakiyle alakası yok bunları yukardaki linkte bıraktım zaten araştırma diyorsunuzEki Görüntüle 1580313
Yahu neresi fake? Nasa'nın kendi görüntüleri bunlar. Misal, 1972 resmi Apollo 17 görevine ait bir resim. Araştırmak yerine sahte diyorsunuz.
"Bunu yukarıda açıklamıştım. Düz dünyaya inanlara göre dünya, uzayın rastgele bir yerinde kilometrelerce hızla hareket eden ve aynı zamanda güneşin etrafında dönen bir "gezegen" değil. Evrenin merkezi konumunda. Üstüne bastığımız yer zemin oluyor. Ay, güneş, mars, jüpiter bunların hepsi birer lamba/yıldız konumunda.
Bak, bu dediğin neye benziyor biliyor musun? Evdeki lambalara bakarak evin de küre olması gerektiğini iddia etmek veya bilardo topları küre diye bilardo masasının da küre olması gerektiğini iddia etmek gibi bir şey."
Eki Görüntüle 1580321
Görüntü temsili bir görüntü, o gördüğünüz şey ise gök kubbe. Dışında kalan yer ise uzay değil, sizin uzay diye tabir ettiğiniz kısım gök kubbenin içindeki yerden ibaret.
Ciddi misiniz?Küre dünyanın bir dayanağı var mıymış ki? Tek bir gerçek fotoğrafı bile dünyanın. Nasa'nın sürekli dünya paylaştığı resimlerdeki dünyaların ne hikmetse renkleri farklı, kıtaların büyüklüğü farklı, bazı bulutlar copy-paste yapılmış bak sen?