Her ne kadar bu konuya tarafsız baksam da dünyanın düz olduğunu ciddi ciddi savunan bir Türk YouTube kanalı biliyorum, linkini buraya bırakmak istedim. İsteyen olursa girip bir göz atabilir.
Hocam buradaki haritaya bakarak bile dünyanın düz olmadığını anlayabiliriz. Nasıl mı? Çünkü Japonlar 2. Dünya Savaşı'nda Pearl Harbor'a saldırırken yolun uzamasından dolayı doğu tarafına uçakları gönderip oradan saldırmıştı. Ama burada ne doğu tarafı var, ne de kısa yol. Yani anlayacağımız Dünya'nın bu basit örnekten bile düz olmadığını anlayabiliriz (Haritayı kullanmak için etiketledim mesajı)
Dünyanın düz olmadığına dair yüzlerce fotoğraflı ve videolu kanıtın yanında yüzbinlerce hatta ve hatta milyonlarca belge var. Bunun yanında optik gibi konular ile de bu durum basitçe kanıtlanabiliyor. Dünya´nın düz olduğunu savunanlar bu kanıya nasıl varıyor merak ediyorum.