Dünya kötü bir yer mi?

Yusuf Aydıner

Decapat
Uzun konuşmadan ve detay vermeden tartışmasını çoğunlukla size bırakıyorum.

Bence dünya kötü bir yer, çünkü Tanrı, Hazreti Adem cennetteki yasaklı elmayı yediği için ceza olarak dünya hayatına geçirdi. Dünya iyi bir yer olsa ceza olarak Tanrı bir insanı dünyaya gönderir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun konuşmadan ve detay vermeden tartışmasını çoğunlukla size bırakıyorum.

Bence dünya kötü bir yer, çünkü Tanrı, Hazreti Adem cennetteki yasaklı elmayı yediği için ceza olarak dünya hayatına geçirdi. Dünya iyi bir yer olsa ceza olarak Tanrı bir insanı dünyaya gönderir mi?

Etrafına bak. Sadece insanlara değil doğaya da bir bak. Hayvanlar bile birbirine hiç acımadan canlı canlı birbirlerini katlediyorlar. Bu doğanın kanunu. Yani böyle bir soru sormanın bence mantığı yok.

Dünya kötü bir yer değil. Dünyada yaşayan insanlar kötü. Yoksa bu kadar dağ deniz neden olsun? İnsanoğlu olarak her şeyin içine ettik ve buna devam ediyoruz.

İnsanlarla alakası yok. Evren başlı başına kaos yeri zaten. Bu kadar dağ deniz neden olsun demek saçma çünkü dağ bile deprem gibi bir kaostan sonra oluşuyor. Yani gördüğün etrafında sana güzel gelen her şey kaostan çıkma. Sadece güzel şeylere odaklanmayın. Bu kadar dağ deniz neden olsun demek yerine mesela bu kadar volkan, bu kadar derin okyanuslar, bu kadar yırtıcı vahşi hayvanlar neden var diye sor.

Dünya kötü bir yer değil. Dünyada yaşayan insanlar kötü. Yoksa bu kadar dağ deniz neden olsun? İnsanoğlu olarak her şeyin içine ettik ve buna devam ediyoruz.
Kesinlikle katılıyorum. Ormanı kim yakıyor, insan. Çevreyi kim kirletiyor yine insan. Dünya değil, insan kötü.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı