Dünya'da halen iyi insanlar var mı?

2. Soruya şöyle cevap vereyim. Bir insan kimsenin kötülüğünü istemeyip kalp kırmayan, ayrımcılık yapmayan, pozitif düşünen, birisi olursa onuda aynı kendi gibi iyi niyetli insanlar bulur. Ha tabii dünya hali bazı istisna durumlar olabilir, fakat eninde sonunda onun gibi biri kendisini bulur.

Var hocam var umut hala bu topraklardan gitmedi şahşen ben Atatürk milletyetçisi bir insan olarak Atatürk'ü nadir anlamış insanlardan biri olarak görüyorum kendimi mesela bana göre Atatürk milletçiliği kısaca görevini veya işini en iyi yapandır o yüzden görevimi en iyi şekilde yaparım eğer dara düşmüş veya ihtiyaçı olan bir insan varsa hep yardım ederim ve son olarak ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum belki okuyan olur Atatürk'ün bir sözü "Eğer bir gün bana ihtiyaç duyarsanız size hiçbir şey öğretememişim demektir" bu söz size laik demokratik bir sistem kurdum buradan ilerleyin akılınızı kullanın ve bilim yapın diyor

@Shimada Sensei sen şu mesajı bir aç bakalım ne demekmiş?
Suriye'de İç Savaş, Filistin'de İsrail çatışmaları, Yemen'de İran savaşı, Türkiye'de zaten açlıktan nefesi kokuyor insanların... Geçen Belçikalı bir kızın konuşmasına denk geldim. Restoran tarzı dükkanları var. Kız Türkçe öğrenmeye çalışıyor bir yanda. Dükkana Türk aile gelince babası kızına ilgilenmesini Türkçesini geliştirebileceğini söylüyor. Bu kız Türklerin yanına gidip elinden geldiğince nazik, kibar servisler yapıyor yapmasına da bu Türk sanılan mahlukatlar yüzüne bakmıyor, garson veya pardon diye bile seslenmeden gel şunu al, bunu götür diye iyice kendilerini üstün görmeye başlıyor. Kız en son iyice morali bozulup babasından 1 tabak tatlı isterken bizimkiler duyunca bir anda "aaa siz sahibin kızı mısınız? Çok pardon kusura bakmayın" diye bir anda insanlığa dönüyorlar. Kızın ilk tepkisi ise "evet de ne fark eder ki?" oluyor. İşte Avrupa bu, işte iyi insan bu. Bizde hala kast sistemi, kölelik/efendilik var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…