17 yaşındayım. Daha hayatımın başındayken yanlış kararlar alıp geleceğimde keşke bunu yapsaydım demek istemıyorum. İnsan her zaman hayal ettiği şeyleri yapmalı ama bunu gerçekleştirmesi önemli.
11 sene okudum, seneye YKS denilenen sınav var. Onu kazandıktan sonra bir daha 4 yıl okuyup sonra KPSS denilen sınavdan atanmaya çalışacağım ki atanacağım ihtimalide belli değil. Geleceğim 22 yaşına, bu yaşa kadar da okuyana kadar yine zaman kaybedeceğim. Tamam, elimde bir mesleğim olsun diyelim. Örneğin mühendis. Ancak ömür boyu aynı işi yapacağım, bunun karşılığı iyi bir maddi güç, ev ve araba. Senelik izinde nereye gideceğim, en fazla 1 ya da 2 aylık tatil. Yani hayat bundan ibaret, kariyerden ibaret olmamalı. Ben çok yenilikçi bir insanım.
Dünyayı gezmek istiyorum. Farklı kültürler ve farklı lezzetler tatmak istiyorum. Ancak bu yaşlarımda nasıl maddi durumumu bunun için hazırlayabilirim, nasıl pasif gelir elde edebilirim burası muamma.
Sizlerin düşüncesi nedir? Doğru mu düşünüyorum? Büyük abilerimden tavsiyelerinizi bekliyorum.