Dünyayı gezmek

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
17 yaşındayım. Daha hayatımın başındayken yanlış kararlar alıp geleceğimde keşke bunu yapsaydım demek istemıyorum. İnsan her zaman hayal ettiği şeyleri yapmalı ama bunu gerçekleştirmesi önemli.

11 sene okudum, seneye YKS denilenen sınav var. Onu kazandıktan sonra bir daha 4 yıl okuyup sonra KPSS denilen sınavdan atanmaya çalışacağım ki atanacağım ihtimalide belli değil. Geleceğim 22 yaşına, bu yaşa kadar da okuyana kadar yine zaman kaybedeceğim. Tamam, elimde bir mesleğim olsun diyelim. Örneğin mühendis. Ancak ömür boyu aynı işi yapacağım, bunun karşılığı iyi bir maddi güç, ev ve araba. Senelik izinde nereye gideceğim, en fazla 1 ya da 2 aylık tatil. Yani hayat bundan ibaret, kariyerden ibaret olmamalı. Ben çok yenilikçi bir insanım.

Dünyayı gezmek istiyorum. Farklı kültürler ve farklı lezzetler tatmak istiyorum. Ancak bu yaşlarımda nasıl maddi durumumu bunun için hazırlayabilirim, nasıl pasif gelir elde edebilirim burası muamma.

Sizlerin düşüncesi nedir? Doğru mu düşünüyorum? Büyük abilerimden tavsiyelerinizi bekliyorum.

Pasif gelirin basit yönleri var mesela iş yeri açılabilen bir meslek okumak örneğin eczacılık veya internet üzerinden satış yapmak e-ticaret yani.

Sırt çantalı olarak gezen (backpacker) insanlar var. Gittikleri ülkelerde geçici süre işlerde çalışıp yeterli parayı topladıktan sonra başka ülkeye gidiyorlar. Sırt çantalarında yaşamları için gereken çoğu şey oluyor.

Dünyayı gezme fikri güzel fakat bu işin sonunda hiçbir yere ait olamama ve bir zamandan sonra isteme ihtimalinizin çok yüksek olduğu düzenli bir hayatınızın olması çok zor olacak. Bunları göz önünde bulundurarak bir karar verin derim. Dünyayı bu şekilde gezen insanların çoğu 10 - 15 yıl gezdikten sonra kendini bu çıkmazda buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…