Çözüldü Düşeyara formülü nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SpaceForYou

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Excel'de bir ödevim var konusu uçak kazaları ve düşeyara formülü kullanmam lazım fakat bir noktada hata yapıyorum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi tarih kısmını hallettim veri doğrulama ile ancak yapmak istediğim şey hangi tarihi seçersem aşağıdaki boşluklara o tarihle ile ilgili kaza bilgilerinin gelmesidir. Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• excel.png
    156,9 KB · Görüntüleme: 131
Çözüm
Tarih hücresini kesip atınca C sütununa değil, B sütununa denk geldi. Bu yüzden yukarda belirtilen formüllerde aranan değer C sütununda olduğu için hata oluyordu. Yeni formüller alttaki gibi:
Kaza yılı : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;2;0)
Ölen insan sayısı : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;3;0)
Firma : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;4;0)
Uçağın tipi : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;5;0)
Tarih sütununu kesip kaza yılından önceki sütuna koyun. Ardından tam olarak şunu yapıştırın, atıyorum şimdi.
Kaza yılı : =DÜŞEYARA(C3;C3:G25;2;0)
Ölen insan sayısı : =DÜŞEYARA(C3;C4:G25;3;0)
Firma : =DÜŞEYARA(C3;C3:G25;4;0)
Uçağın tipi : =DÜŞEYARA(C3;C3:G25;5;0)

Formülü yapmadan önce yapmanız gereken tek şey attığınız fotoğrafta yukarda bulunan G sütununa yukardan sağ tıklayıp kes deyin, ardından C sütununa sağ tıklayıp kesilen hücreleri ekleyin. Böylece C sütununda Kaza yılı olmuş olacak. Ardından formülleri yapıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:

Yanlış yaptım sanırsam bu şekli doğru mu? Kaza yılını girince ölen kişi sayısı çıkıyor. Diğerleride yanlış çıkıyor. Bir yeri yanlış yapıyorum ama anlayamadım.

Dosya Ekleri

• excel 2.png
    151,7 KB · Görüntüleme: 76
Yanlış yaptım sanırsam bu şekli doğru mu? Kaza yılını girince ölen kişi sayısı çıkıyor. Diğerleride yanlış çıkıyor. Bir yeri yanlış yapıyorum ama anlayamadım.
Doğru tamam, sizin istediğinizi ben yanlış anladım. Burada birden fazla formül gerekecek şu an bilgisayarda değilim. Yarın sabah yapılmamış olursa yapar atarım kusura bakmayın.

Doğru tamam, sizin istediğinizi ben yanlış anladım. Burada birden fazla formül gerekecek şu an bilgisayarda değilim. Yarın sabah yapılmamış olursa yapar atarım kusura bakmayın.

Teşekkür ederim. Problem değil yarın da olur yapmam gereken diğer görevlevlerime yönelebilirim. İyi geceler.

Yanlış yaptım sanırsam bu şekli doğru mu?
Bu resimdeki gibi kalsın sütunlarınız. Alttaki formülleri dener misiniz?

Kaza yılı : =DÜŞEYARA(J3;C3:G25;2;0)
Ölen insan sayısı : =DÜŞEYARA(J3;C4:G25;3;0)
Firma : =DÜŞEYARA(J3;C3:G25;4;0)
Uçağın tipi : =DÜŞEYARA(J3;C3:G25;5;0)

Amaç siz tarihi girince diğer bilgilerin otomatik gelmesi değil mi? Bunu bir deneyin

Yok hatası aldım.

J3 hücresine tarih girmeniz lazım şimdi. Ardından yukarda verdiğim formülleri karşısındaki yere yazmanız lazım. Eğer yapamazsanız 7 buçukta AnyDesk üzerinden bağlanıp göstererek yapabilirim.

J3 hücresine tarih girmeniz lazım şimdi. Ardından yukarıda verdiğim formülleri karşısındaki yere yazmanız lazım. Eğer yapamazsanız 7 buçukta AnyDesk üzerinden bağlanıp göstererek yapabilirim.

Gene olmadı maalesef. Aklımda bir şey var onu da deneyeyim olmadı sizden yardım alırım.
J3 hücresine tarih girmeniz lazım şimdi. Ardından yukarıda verdiğim formülleri karşısındaki yere yazmanız lazım. Eğer yapamazsanız 7 buçukta AnyDesk üzerinden bağlanıp göstererek yapabilirim.

Yapamadım aklımdakini müsait olunca yazarsanız iletişim sağlayalım.
@armas müsait misiniz acaba ?

Son düzenleme:
Tarih hücresini kesip atınca C sütununa değil, B sütununa denk geldi. Bu yüzden yukarda belirtilen formüllerde aranan değer C sütununda olduğu için hata oluyordu. Yeni formüller alttaki gibi:
Kaza yılı : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;2;0)
Ölen insan sayısı : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;3;0)
Firma : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;4;0)
Uçağın tipi : =DÜŞEYARA(J3;B3:F25;5;0)

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…