Düşük Bütçeli APU Sistem Toplama

akgul1

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Uzun bir süreden sonra bir bilgisayar toplayacağım sizlerin de toplanacak ekipmanlar hakkında değerli görüş ve fikirlerini almak ve gerekliyse revize ederek bir sistem toplamayı düşünüyorum. Uç bütçemiz 4.000 TL'dir.

CPU : AMD Ryzen 3 2200G vs AMD Ryzen 5 2400G arasında o kadar kararsızım ki aralarında nereden baksak 400 TL gibi bir fark var. Benchmark'a baktığımızda ufak farklılıklar dışında bir şey yok. En büyük fark ise Vega 8 ve Vega 11 arasında ortaya çıkıyor.

İntel konusunda her zaman çekimser oldum. İntel gerçekten güzel ürünler çıkartıyor fakat bütçemiz düşük olduğu için AMD üzerinde yoğunlaşmakta kararlıyım.

Motherboard : B450 Serisi

Anakart konusunda Asus, Gigabyt, MSI B450 üzerinde duruyorum fakat iş TUF, Tomahawk'a gelince ortalık karışıyor. Fiyat performans konusunda çok kararsızım, B350 serisi fiyat olarak uygun olsa da XFR uyumlu olmadığını ve BIOS güncellenmesi yapılması gerektiğini gördüm. Bu konu ile ilgili de marka gözetmeksizin önerilerinize açığım.

GPU : Daha sonra eklenecek.

RAM : Corsair Vengenance, GSkill, 3200 Mhz 1 x 8 GB RAM bizlere şimdilik yeter de artar bile. İlerleyen günlerde yanına 1 adet 8 GB RAM daha takabilirim. APU'yu besleyeceği için frekans ayarına dikkat ederek seçtim.

PSU : 500W 80+ herhangi bir PSU olabilir. Verdiğimiz parayı hak edecek bir PSU önerisine de ihtiyacım var.

Kasa : Hiç mühim değil. 150 - 250 TL arasında havadar bir kasa önerisine de ihtiyacım var. Daha önce Zalman Z3 Plus kullandım ve memnun kaldım. Lakin fiyatı şu sıra 275 - 350 TL arasında satıcısına göre değişiyor. Bu tarz bir kasa bizi çok memnun eder.

Erkan : Gelelim en güzel parçaya. 21.5 ya da 23.5 arasında kararsızım. Marka konusunda takıntılı değilim. Samsung, AOC, Philips fark etmez. Fiyata dikkat etmemiz gerek.

Önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce attığım linkteki bilgisayarı yazmışsınız. Güzel olmuş arkadaş parçaları görebilir.

Düşük bütçeli istiyorsan hazır sistemlere yönelebilirsin. 2075 TL R3 2200g B350 anakart 3000 Mhz RAM olan sistem teknobiyottiikte.
AMD Raven Ridge Ryzen ™ 3 2200G 3.5GHz, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
İçinde Rx 570 ve 1300x olan hazır sistemlerde 2800 TL bandında bunlarıda düşünmeni öneririm.
AMD Raven Ridge Ryzen ™ 3 2200G 3.5GHz, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
AMD Ryzen™ 3 2200G 3.5GHz, RX570 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Bilgisayar bunu alıp yanınada bir monitör bakılabilir.
Bu sistemde işlemci R3 1200 ve ekran kartı Rx 560 güç kaynaığıda 400 W ve RAM 2400 Mhz fiyatı 2715 TL
benim attımğım sistemde işlemci 1300x ekran kartı Rx 570 4 gb ve 500 W pusu ile 3000 Mhz RAM var fiyatı 2850 TL.

Bütçeniz ekran kartı için yeterli illa ki sonra alırım diyorsanız R5 2400G tercih edin ileride GTX 1060 veya O.C ile daha iyi ekran kartı takabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…