Düşük GPU Kullanımı ve Masaüstü Takılma Sorunu

sysrq

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Sakarya
Neredeyse bütün oyunları düşük GPU kullanıma bağlı olarak donarak oynuyorum GTX 970M ile. Öncelikle oyun için konuşacak olursam oyunlarda GPU kullanımı saniye saniye bir yükselip bir aşağıya düşüyor. 97 - 55 - 40 gibi. Düşük GPU kullanımının yanı sıra oyun anlık donuyor ve bir daha düzeliyor. Ekranda bir anlık kesik oluyor. Tam anlatamadım ama. Aynı şekilde anlık donma masaüstü üzerinde de geçerli. Mesela bir programı yönetici ile çalıştırdığım zaman kesilme dediğim anlık takılma oluyor program öyle açılıyor. Ek olarak aşağıda videosunu koydum. Pencereleri sürüklediğim zaman olsun her zaman deli gibi kasıyor. Laptop Victor p503k. BIOS'unu daha yeni güncelledim. Windows da keza öyle daha yeni güncelledim. Diğer tüm sürücüler de güncel. Isınma sorunu yok ekran kartında en fazla 70 - 75 arası gördüm. İşlemci ise 60'ın üzerine çıktığını görmedim. Sistem SSD üzerine kurulu ve ek olarak bir depolama harddiski var. İki harddisk'e de sistem kurup denedim ikisinde de sorun devam ediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…