Kusura bakmayın konuya bakamadım acil bir işim çıkmıştıda. test ettim ve resmi ekledim.
yani ekran kartı kullanımım %60 %70 lere düştüğü zaman, cpu kullanımım %80 lerde olduğu oluyor eğer sorduğunuz bu ise
Deneyip cevabını yazacağım birazdan
XMP yi kapatmıştım lakin 3200 de çalıştıklarına eminim lakin XMP yi açık sonucu yazacağım
1920x1080 çözünürlüğünde oynuyorum
GPU kullanımım %40 %50 olduğu zaman işlemcim %100 olmuyor %80 i geçtiğini görmedim cpu'mun daha. 1080p çözünürlüğünde oynuyorum
Sorunumun büyük sorununu çözdüm arkadaşalar DDU ile clean install atıp "standart" versionu yükleyip "Pshyx" i yüklemedim. bu bana ekran kartımı %5-7 arasında daha fazla çalışmasına neden oldu. Ondan sonra XMP profilim kapalı idi ve nasıl olduysa ramlerimin hızı 2133 e geri düşmüş ben 3200 e ayarlamıştım halbuki bu XMP prorfilini açtım ramlerimi 3200Mhz ye geri çıkarttı ve anlamadığım bir şeyi açıkcası 100.0 dan 100.80 e boostladı. Ortalama %70 arası çalışan ekran kartım şuanda %90 da çalışıyor. Bu hız yeterince ideal olduğunu düşünüyorum çok teşekkürler herkese yardımlarınız için