Düşük hız ve SNR değerleri

Arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıldır 50Mbps Türk Telekom paketi kullanıyorum ama hızım ansızın 4Mbps civarlarına kadar düştü, bu düşük hız problemi 21 Aralık tarihinde başladı. Bu sorunu müşteri hizmetlerine ilettiğimde arıza kaydı açıldı ve ertesi gün saha ekibinden biri arayıp hattımın 50Mbps kaldırmadığını söyleyince hızımı düşürmemi söyledi. Müşteri hizmetlerini arayınca hattımın 78Mbps desteklediğini söylediler bende saha ekibinden arayan kişi geri arayıp 78Mbps destekliklerini söyledim onlarda illettik tarzı bir şey söylediler. Aradan 1 gün geçtikten sonra tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve bana sorunun altyapıda fiziksel hasar tespit ettiklerini söylediler ve 4 gün boyunca çözülmesini bekledim 4 günün sonunda gelen bilgilendirmede altyapıda sorun olmadığı, sorunun ev tesisatında veya modemimde olduğu söylendi. Bu değerlerden anlayan kişiler inceleyebilirse çok sevinirim.

Modem: ZyXEL VMG3313-B10a
SNR margin değerlerim:

Screenshot_2.png

Sorunda o zaten, hızın bu kadar düşük ve değerlerinin bu kadar kötü olması modemden mi kaynaklı?

Değerlerin bu kadar kötü olması ve hız düşüklüğü altyapıdan kaynaklanıyor olabilir. Modem bu kadar etkilemez ama elinizde başka modem varsa bir deneyin.

Değerlerin bu kadar kötü olması ve hız düşüklüğü altyapıdan kaynaklanıyor olabilir. Modem bu kadar etkilemez ama elinizde başka modem varsa bir deneyin.

Elimde başka modem yok, modemden kaynaklanıyorsa diye modem almayı düşünüyordum ama değilse boşa para vermeye gerek yok. Müşteri hizmetleri de her zaman aynı şeyleri söylüyorlar onlarda çözüm odaklı değil ne yapacağım bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı