Muhammed Ömer ÖNEN
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar, RAM hızıyla ilgili bir sorunum var. RAM'lerimin sahip olduğu hız 2133 MHz olmasına rağmen, RAM'ler 1866 MHz hızda çalışıyor. Bunu ilk fark ettiğimde 4 GB olan RAM'i, 4 GB daha ekleyerek 8 GB yapmıştım; birebir aynı model RAM'i bulup taktım çünkü hız konusunda problem yaşamak istemiyordum.
Laptop alırken RAM'lere ve slotlarına dikkat etmiştim, araştırırken 2 RAM slotu ve bunlardan birinde 4 GB RAM olduğunu ve yanına bir tane daha takıp upgrade etmeyi düşünüyordum. Ki aslında 2 RAM slotu yokmuş; her nasılsa sistem 2 slot olduğunu söylese de anakartın üstünde sadece 1 boş RAM slotu vardı. Bilgisayarın sahip olduğu 4 GB RAM, anakarta gömülüymüş?
Bu problem değil zaten, sahip olduğu RAM ve hızı aslında laptop için gayet yeterli; fakat hızının tamamını kullanamamak sıkıntı
bunu düzeltmek için araştırma yaptım fakat BIOS'da kesinlikle RAM'le ilgili hiçbir ayar yok. Tabii ki XMP ayarı da yok. Bunu nasıl düzeltebileceğimi bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.
Laptop: ASUS Vivobook 15 X505BP-BR019.
RAM: HMA451S6AFR8N-TF X2.
ASUS müşteri hizmetlerine ulaştım, bana gömülü olan ramin hızının 2133 mhz değil 1866 mhz olduğunu söylediler. Bu durumda sorun ortadan kalkıyor.
Laptop alırken RAM'lere ve slotlarına dikkat etmiştim, araştırırken 2 RAM slotu ve bunlardan birinde 4 GB RAM olduğunu ve yanına bir tane daha takıp upgrade etmeyi düşünüyordum. Ki aslında 2 RAM slotu yokmuş; her nasılsa sistem 2 slot olduğunu söylese de anakartın üstünde sadece 1 boş RAM slotu vardı. Bilgisayarın sahip olduğu 4 GB RAM, anakarta gömülüymüş?
Bu problem değil zaten, sahip olduğu RAM ve hızı aslında laptop için gayet yeterli; fakat hızının tamamını kullanamamak sıkıntı
Laptop: ASUS Vivobook 15 X505BP-BR019.
RAM: HMA451S6AFR8N-TF X2.
ASUS müşteri hizmetlerine ulaştım, bana gömülü olan ramin hızının 2133 mhz değil 1866 mhz olduğunu söylediler. Bu durumda sorun ortadan kalkıyor.
Son düzenleme: