Düşük İnternet Hızı ve Ankastreden Kablo Çekme

Pelevin

Hectopat
Netspeed'in Hiper 200 adlı kampanyasını kullanıyorum, ara ara oyundayken falan kopmalar yaşıyorum bugün itibariyle müşteri hizmetleriyle konuştum, 66 Mbps hız görünüyor ama bunun stabil olarak alamıyorsun istersen 50'ye sabitleyelim daha stabil şekilde kullanırsın sonra isteğine göre tekrar eski hızını alırsın, apartmanın iç tesisatında bir değişiklik yaptınız mı gibisinden sorular sordular, hayır dedim. SNR değeri sabit görünmüyormuş ama mahalledeki VDSL kutusuyla aram yaklaşık 15 metre falan, baya yakın yani.

Bir elektrikçiye gidip sordum az önce, elektrikçi oturduğum binayı duyunca abi o binalar zaten yeni, CAT6 kablo olması lazım onlarda dedi. Fotoğrafını çekmiştim aşağıda da paylaşıyorum, onu gösterdim Cat6 bu dedi, benim kafam iyice karıştı, elektrikçi mi haklı müşteri hizmetlerimi?

Sizce ne yapmam gerekiyor? Kablo döşettirsem bile hangi kablo türünü tercih etmeliyim?

IMAG0106.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dağıtım Cat6 kablo ile sağlanıyor. Kablonun uçlarını falan kontrol etmende fayda var. Modem arayüz değerlerini de göndermende fayda var

12 Haziran'da VDSL kutusunun yeni kurulduğu dönemlerde modemden aldığım değerler bunlar ;

f37e2e5b-ea61-4b6e-bbf3-3d380818abc1.png

Şu andaki değerler bunlar;

tchn2.png

Cat6 çekmişler elektrikçi haklı. Çok ilginç, apartmana yakın kutudan hizmet aldığınıza emin misiniz? Başka kutudan da alıyor olabilirsiniz. Modemdeki değerleri atar mısınız?

Bir cevap bulamadım ama..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı