Düşük internet hızım normal mi?

56648

Megapat
Selamlar, İzmir-Seferihisar'da yaşıyorum. TTNET ADSL 16 Mbps sınırsız tarifesini kullanıyorum ve CAT6 kabloyla bağlanıyorum. Bulunduğumuz yerde altyapı yok ama sizce bu hızım normal mi? YouTube'da zaman zaman 144p videolar bile takılıyor, 720p kesinlikle izletmiyor.

16 Mbps paketten 1.2 Mbps alıyorsunuz hızınız neredeyse 16 kat daha fazla olması lazım iken. Normal değil. İnternetinizi alırken sizin alt yapınızın ne kadar desteklediğini size bildirmiş olmaları lazım. Alt yapı sorgulamanızı yaptırınız. Yaptırdıktan sonra da paketiniz 16 Mbps ise internet sağlayıcınız ile irtibat kurup paketten 1.2 Mbps hız aldığınızı 16 ya çıkamadığınızı söyleyiniz.

Modem arayüzüne girip hat değerlerini paylaşır mısın?

ADSL bildiğimiz gibi... Evet maalesef normal 16 Mbps hız vaat etseler bile her zaman çok düşük hız veriyorlar. Çok iyi internet istiyorsanız alt yapı şart. Turkcell'in Superbox'u bile daha iyi. Ama fiyatı da pahalı.

Eğer 16 Mbyte/s ise normal ama Mbit/s ise normal değil hocam.

Müşteri hizmetleriyle görüşün gerekli açıklamayı ve ayarları yapacaklardır.
Altyapım yok demişsiniz ama olmasaydı internet bağlanamazdı.
Tamam ADSL bağlı ama o da bir altyapı sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…