Düşük OBP puanı ile yurt dışında bursla okunabilir mi?

One Face

Kilopat
OBP'n en kötü 98 civarında olması lazım. Onun dışında şimdiden Matematiği sıkı tutmanı öneririm. Matematik çok önemli.
Hocam, diyelim ki OBP'si kötü. 80 diyelim. Bayağı geri atar herhalde. Ama net bakımından ilk 200'e girenlerin netini yaptı diyelim. O kadar başarılı olunursa bursla yurtdışında okunamaz mı?

@One Face, o kadarını bilmiyorum. Ancak YKS sınavının yurt dışında bir geçerliliği olduğunu sanmıyorum, okumak istediği üniversitenin şartlarına bakması lazım.

@One Face, o kadarını bilmiyorum. Ancak YKS sınavının yurt dışında bir geçerliliği olduğunu sanmıyorum, okumak istediği üniversitenin şartlarına bakması lazım.

Hocam bir ara araştırıyordum. Bir şey mektubu mu ne yazıyormuşuz. Kendimizden mi bahsediyoruz. YKS geçerli olmasa da zor bir sınav ya ve Türkiye'nin müfredatı ağır. O yüzden kayıt şartlarına etkisi yüksek olur diye düşünüyorum ama burs olayını bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@One Face, evet. O üniversiteye neden seni kabul etmesi gerektiğini, yapacağın şeyleri vs. anlatan bir mektup yazıyorsun. Uzun bir süreç oluyor, hemen kabul etmiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı