Kulaklığın ne olursa olsun FLAC farkını hissedersin ama bu hissiyat kulaklık kalitesiyle doğru orantılı olarak artar.
Deezer'ı pek bilmiyorum. FLAC parçalar için açıkçası ben Apple Music kullanıyorum. Tabii oradaki ismi "ALAC (Apple Lossless Audio Codec)". Üniversite öğrencisiyden ayda 10 TL.Peki Spotify yuksek kalitesiyle Deezer'in 320 Kbps kalitesi arasinda fark bariz oluyor mu?
Deneyebilecegim bir site falan var mi ? Deezerdan tek tek denemek zor oluyor yaO sizin kulak ses renginize göre değişir. Her insanın kendi ses rengi vardır ve kulağınızın algılayabildiği en iyi ses düzeyini yakalayabildiğiniz zaman kendiniz karar vermiş olursunuz. Bir başkası yalnızca öneride bulunabilir.
FLAC dinlemekten keyif alıyor ve 320kbps .mp3 formatına döndüğünüzde aradaki ses kalitesi kaybını fark ediyorsanız o zaman FLAC formatında kalmalısınız. Ama kullandığınız kulaklık size bu farkı yansıtmıyorsa o halde 320kbps .mp3 formatında kalırsanız depolama açısından tasarruf etmiş olursunuz.
Deezer'ı pek bilmiyorum. FLAC parçalar için açıkçası ben Apple Music kullanıyorum. Tabii oradaki ismi "alac (Apple lossless Audio codec)". Üniversite öğrencisiyden ayda 10 TL.
Dinlemek istediğiniz parçaları FLAC formatında indirin. Ben öyle yapıyordum. Bazı websitelerinde ya da torrent paylaşımlarda FLAC albüm ya da parçaları bulabilirsiniz.Deneyebilecegim bir site falan var mi ? Deezerdan tek tek denemek zor oluyor ya
Tidal, TR'den çekildi ama en iyisi diyemem. Çünkü bütün müziklerde bir yapaylık söz konusu. Yapaylıktan kastım ses kalitesi değil. Mesela bir şarkıcının, şarkısında kasıtlı olarak yapmış olduğu distortion varsa, Tidal bu distortionu temizliyor. Evet, daha temiz bir ses duyuyorsun ancak doğal olmuyor.Deezer, Apple Music ve Tidal karşılaştırıyor genelde zaten. Muadili yani. Tidal en iyisiydi sanirim.
Deezer'ı pek bilmiyorum. FLAC parçalar için açıkçası ben Apple Music kullanıyorum. Tabii oradaki ismi "alac (Apple lossless Audio codec)". Üniversite öğrencisiyden ayda 10 TL.