Düşük puanlı lisede okumak mı yoksa çalışmak mı?

Daha fazla  
Meslek
Motorcu
Herkese selam, yaşım 14 ve LGS'den pek ümidim yok, 2-3 kez denemeye girdim 250-270 puan arası aldım, okul başarı puanım 73 yakınımda ortalama liseler var okul puanımla gidebileceğim fakat okumak ile okumamak arasında kaldım. Okumazsam bizim dükkanda çalışacağım (motosiklet tamircisi) işten anlıyorum motor indirip topluyorum. Okursam ise yazılımcı olacağım, bilgisayardan anlarım yazılım bilmiyorum fakat çok kolay kavrarım çevremde var bu işle alakalı, gideceğim liseler çok iyi değil biliyorum, fakat okumak daha iyi gibi geliyor, aklımda açıktan okuyup kalan boş zamanlarımı tamamen yazılıma ayırmak ve son 1 sene YKS'ye çalışıp adamakıllı bir üniversiteye gitmek var fakat genelde açıktan okuyacaksan hiç okuma tarzında şeyler söylüyor çevremdekiler, sizce ne yapmalıyım? Bu arada konuyu hatalı açtıysam kusura bakmayın

Kral elinden en iyisini yapıp bir liseye gitmek eğer gittiğin liseyi beğenmez isen açık öğretime geçersin

Yazılım için ilk 10 bine girmek gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum.

Dostum benim fikrimce Anadolu veya fen lisesi müthiş bir özelliği yok tabiki fen liselerinde şehirden şehire bir kalite farkı var ancak Anadolu lisesinden de istediğin yeri kazanabilirsin bence sadece okuldaki öğretmen ve okul yönetiminin öğrenciyle ilişkilerinin iyi olduğu bir lise seçmeye çalış

Yazılım için ilk 10 bine girmek gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum.
Gideceğin yere göre Pamukkale de bilgisayar bile 75k ile alıyor

Açıktan okuyacaksan hiç okuma diye bir şey yok, öyle ya da böyle lise okuman mecburi. Eğer üniversite okumayı planlamıyor ve direkt çalışma hayatına atılmak istiyorsan meslek lisesi tercih edebilirsin, kendine güveniyorsan ders çalışacağına inanıyorsan bir anadolu lisesine girip üniversite sınavına hazırlanmaya başlayabilirsin. Ayrıca açıktan lise okumak mecburi şartlar dışında kaldırıldı diye biliyorum ama o yasa yürürlüğe girdi mi bilgim yok iyice araştırman gerekli.

Nasıl eğitim veriyorlardır Allah bilir ilk 10 bine girmen lazım adam gibi bir eğitim görmek için.

Eğitimi için yorumum yok fakat oralardan çıkıp iyi para kazanabilen insanlar var bu tarz mühendislik alanlarında daha çok işi ne kadar iyi yapabildiğin önemli tabii burada da iyi eğitim alıp az uğraşmak mı yoksa kötü eğitimde çok çabalamak mı kişiye kalmış

Bence lisede elektronik diplomanı al meslekten dükkandaki işinizi devam ettir boşu boşuna ne idüğü belirsi bir ünide mühendislik okumak mantıksız olur hayat senin hayatın bunları tek başına çözüme ulaştırman gerekiyor. İnsan kendisini anlatılanlardan daha çok tanırmış düşün taşın babana falan danış kolay gelsin.

Okuyacağım yer İstanbul Küçükçekmece, ortalama 70 puan ile alan bir liseye geçip açıktan devam etsem, o sürede gece gündüz yazılım öğrensem ve son 1 sene YKS'ye çalışsam ve adamakıllı bir üniversiteye gitsem nasıl olur, hiç olmazsa bir dershaneye gitsem olmaz mı sizce.

Bu arada gidersem lise olarak meslek lisesi düşünüyorum.

Açığa geçme şartlarına uygun musun peki bence onu araştırmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…