Düşük seviyeli bilgisayarda kullanılacak işletim sistemi

HakuGuardian

Hectopat
Merhabalar. Bir sorum olacak. Evde eski bir laptop var. Kenarda boş boş duracağına işe yarasın diye geri canlandırmak istiyorum lakin hangi Windows işletim sistemini yüklediysem CPU kullanımı yüksek oluyor özellikle YouTube'da video açığımda. Ne kadar 144P video açsamda görüntüde seste kasmalar ağırlaşmalar yaşanıyor. Linux yüklemeyi planlıyorum önerileriniz nedir? Şu an ki işletim sistemi Win 8 XP mode.
LG LE50-5LST.
• Işlemci: Intel Pentium m 740 1.73GHz/2MB.
• RAM: 2.37 GB RAM.
• HDD: 60 GB.
• Ekran kartı: ATI Radeon Xpress 200M 128 MB ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Bir sorum olacak. Evde eski bir laptop var. Kenarda boş boş duracağına işe yarasın diye geri canlandırmak istiyorum lakin hangi Windows işletim sistemini yüklediysem CPU kullanımı yüksek oluyor özellikle YouTube'da video açığımda. Ne kadar 144P video açsamda görüntüde seste kasmalar ağırlaşmalar yaşanıyor. Linux yüklemeyi planlıyorum önerileriniz nedir? Şu an ki işletim sistemi Win 8 XP mode.
LG LE50-5LST.
Xubuntu veya Lubuntu kurabilirsiniz.

2GB RAM
SSD
INTEL PENTIUM E2180 2GHz
Intel GMA (Ekran kartı yok.)

Bu sisteme Xubuntu 64 bit kurdum. 720p 60fps video izleyebiliyor kasmadan. Windows 7 yüklüydü onda kasıyordu. 32 bit kurmanızı tavsiye etmem çünkü Chrome, Opera vs yükleyemiyorsunuz. 400MB RAM kullanıyor boşta 64 bit Xubuntu.

LG LE50-5LST.

GNU/Linux dağıtımlarından birisini kurabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı