Düşük sistem için Linux Mint nasıldır?

erayisteya

Decapat
Yer
Adana / Çukurova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Pentium G620 2.6 GHz nVidia GeForce 210 4 GB Ram
Kurması kolay aslında oldukça. Rufus indirin, 8 GB veya üzeri bir flash belleğe kurun. Linux Mint kurabilirsiniz, tek kullanıp beğendiğim o. Linux'tan anlayan birine sorabilirsiniz.

Hocam biraz konu dışı ama şunu sormak istiyorum, Mint nasıldı? 13 yıllık eski bir sistemim var şu anda Windows 11 LTSC 24H2 kullanıyorum ve kasma donma neredeyse yok ama 2. is olarak Linux kurmayı düşünüyorum, Xfce halini kurmamı önerir misiniz?

Arayüzü Windows'a yakın olduğu için bence güzel, Windows'tan geçeceğin için bence iyi olabilir. Tek kullandığım Linux Distrosu olduğu için de pek yorum yapmak istemiyorum.

Linux kişiye özeldir. Bir kaç tanesini deneyin beğendiğinizi kullanırsınız.

Deneyin derken sanal makine kullanarak denemenizi öneririm.

Linux kişiye özeldir. Birkaç tanesini deneyin beğendiğinizi kullanırsınız.

Deneyin derken sanal makine kullanarak denemenizi öneririm.

4 GB RAM var o yüzden sanal makine performanı rezalet hocam, olmaz ise bir deneriz,

4 GB RAM var o yüzden sanal makine performanı rezalet hocam, olmaz ise bir deneriz,
Linux zaten. Çok da sistem istemez. Sanal makinede deneyebilirsiniz. 2 GB verseniz yeter.

Flash belleğe kurulup açılıyordu sanırım denemek için, öyle yapabilirsiniz
Debian tabanlı tüm Linuxlarda var sanırım o özellik. Diğer tabanları kullanmadım bilmiyorum

Linux zaten. Çok da sistem istemez. Sanal makinede deneyebilirsiniz. 2 GB verseniz yeter.

Mint Xfce denedimde çok kasiyor, son soru olarak, Windows'ta benim 2 diskim var C: Ve D: D: De önemli bilgilerimi sakliyorumda Linux'u kurarken onu kaldırır mı? Dual boot şeklinde kuracağım.

Debian tabanlı tüm Linux'larda var sanırım o özellik. Diğer tabanları kullanmadım bilmiyorum.

Evet sanal makinede biraz denetmişti.

Hocam düz Debian ve ya Ubuntu da deneyebilirsiniz.

Hocam düz Debian veya Ubuntu da deneyebilirsiniz.

Anladım, hocam sistemim Ubuntu açar mı peki?
Pentium G620.
NVIDIA GeForce 210.
4 GB RAM.
512 GB HDD.

Hocam Linux'a bulaşmayın derim rezalet bir şey bir de geri dönüşü de sıkıntı bence Windows 7 ya da Windows 10 LTSC 2019 kurun.

LTSC 2015 çok daha performanslı, 2 GB RAM'de sorun çıkmayacaktır fakat kasmalar olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…