Düşük sistem için performanslı Windows 10 sürümü hangisi?

WizardRKT

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4+4 1600 mhz 8 gb RAM, ga-78lmt-s2pt anakart, FX 6300 CPU, GTX 1050 2 GB GPU eski bir sistemim var. İşletim sistemi olarak ggOs 20h2 Windows 10 Pro yüklü. Valorant oynarken 100-150 arası FPS alıyorum, takım fightında düşüyor bayağı, 70-90 FPS'e kastığı hissedilecek kadar. Tüm optimizasyonları yaptım neredeyse, regedit, Windows 10 ayarları vs. Sorun işletim sisteminde mi yoksa sistemin kendisinde mi anlamadım. Normal Windows 10 kurmak istiyorum, gereksiz şeyler olmasın, RAM kullanımı düşük olsun. LTSC vs. öneriyolar ama emin olamadım, size sormak istedim. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İsterseniz Windows 10 Enterprise LTSC 2021 sürümü Türkçesini indirebilirsiniz. Ama benim tavsiyem Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü daha iyi destek sonu 2032 yılda desteği sona erecek bu sürümü tavsiye ederim.

İndirme linki:https://drive.massgrave.dev/en-us_windows_10_iot_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_257ad90f.iso

Ben kendim Windows 11 IoT Enterprise LTSC sürümü kuracağım istersem Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kurabilirim.

Bence bu sürümü yani Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kullanmak.
Microsoft Store yoksa o zaman CMD uygulamayı yönetici olarak açın. CMD ekranında wsreset -i komutu yazıp enter düğmeye basarak işlemi bitmesini bekleyin. İşlem bittikden sonra başlat menüsüne gidip Microsoft Store uygulaması kurulu olduğunu göreceksiniz.

Sorunu ve tavsiyem işe yaradıysa lütfen çözüldü olarak raporlayın.

Son düzenleme:
ggOs win 10 pro 20h2den geçince fps artar droplar azalır mı peki. Birde win 10 home 21h2 mi daya iyi olur ltsc mi bazıları sorunlu demiş ltsc?

ggOs win 10 pro 20h2den geçince fps artar droplar azalır mı peki. Birde win 10 home 21h2 mi daya iyi olur ltsc mi bazıları sorunlu demiş ltsc?
Sorunlu değil LTSC. Windows 10 IoT LTSC 2021 kurup geçin. Ayarlardan Türkçe yapabilirsiniz.

Sorunlu değil LTSC. Windows 10 IoT LTSC 2021 kurup geçin. Ayarlardan Türkçe yapabilirsiniz.
Yaptım fakat nasıl etkinleştirilmeliyim kodu var mı ya da kms, hwid şeklinde mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…