Düşük sistemler için Linux dağıtımı önerisi

Hocam Linux kurmanıza pek izin verirler mi bilemiyorum hatta vermezler gibi. Ayrıca Fatih ağı rezalet bir ağ olduğundan interneti çok kısıtlıyor. Linux kurarken bile sorun yaşayabilirsiniz. İnternete girmelik işletim sistemi olarak Windows 10 desteklemiyorsa Windows 8.1 kurabilirsiniz. Sorunuzun cevabı olarak hem kullanılması kolay olan ve düşük gereksinim isteyen Linux Mint'in Xfce versiyonunu kurabilirsiniz.

Hocam Linux kurmanıza pek izin verirler mi bilemiyorum hatta vermezler gibi
Bize kurulum USB'sini hoca kendisi veriyordu ayrıca okul bilgisayarları, akıllı tahtaları Linux ile geliyor, öğretmenler isteklerine göre sonradan değişiyorlar. Tabii izin verilmeme ihtimali var ama zaten varsayılanı Linux.

Ki ben Linux'a okuldaki Pardus'u görerek heveslenmiştim.

Okul müdürümüz ne yaparasan yap yeter ki kullanalım kafasında bu yüzden sorun yaşamam.

Hocam 10. sınıfım o kadar okula gittim ve hiç Linux kurulu tahtamız falan olmadı .

Okul müdürümüz ne yaparasan yap yeter ki kullanalım kafasında bu yüzden sorun yaşamam.

Hocam o zaman Linux Mint Xfce kurun.

Hocam 10. sınıfım o kadar okula gittim ve hiç Linux kurulu tahtamız falan olmadı .
Varsayılan olarak Linux kurulu. Öğretmenler sonradan değiştirip Windows kurabiliyorlar.

Varsayılan olarak Linux kurulu. Öğretmenler sonradan değiştirip Windows kurabiliyorlar.

Benim okuluma varsayılan olarak Windows 8.1 kurulu gelmişti o da ortaokulda.

Debian depoları sorunsuz çalışıyordu.
Muhtemelen Pardus Debian kullandığı içindir bu sebeple LMDE daha iyi olabilir.

Pardus depolarını ayırmıştı diye hatırlıyorum en son Wine kurmaya çalıştığımda mevcut konumda yok hatası almıştım.

Hocam bu arada Pardus 17 Tab versiyonu kurmuştu bir hocamız hiç haz alamadım ondan çok tuhaf bir görünümü vardı. Bir de Wine sorunları yaşıyorduk derste.

Hocam bu arada Pardus 17 Tab versiyonu kurmuştu bir hocamız hiç haz alamadım ondan çok tuhaf bir görünümü vardı. Bir de Wine sorunları yaşıyorduk derste.
Düzenlenmemiş, dümdüz şekilde Wine kullanılmaz zaten. Öğretmen ve öğrenciler Wine ayarlarını bilmiyordur. Ben Proton olmadan, kendim yapılandırdığım düz Wine ile GTA Trinity Definitive Edition oynuyorum dünden beri. Artı olarak geçen hafta da düz Wine ile The Witcher oynamıştım.

O zamanlar öğretmenim de bende 0'dan öğrendiğimizden sorun yaşamamız şu an normal geliyor. Wine kurmayı düşünüyorum ama çok da uğraşmak istemiyorum malum 40 dk ders süresi var mümkün oldukça tek derste bitireceğim Allah'ın izniyle.

Bottles kurun hocam, daha hızlı ve otomatik olmuş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…