Düşük Sistemli Bilgisayara Hangi İşletim Sistemi Yüklenmemeli?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhabalar. Başlıkta görüldüğü gibi düşük sistemli bir laptopa sahibim. Sistemin özellikleri; AMD A8-6410 with AMD Radeon 5 Graphics 2.00 GHz işlemci, 4 GB DDR3 RAM (Ben sadece 3.2 GB'sini kullanabiliyorum), 1TB harddisk Windows 8.1 64 Bit İşletim sistemi. Sistemimin özellikleri bunlar. Bilgisayara format atacağım ama hangi işletim sistemi ile devam etmem gerektiğini bilmiyorum. Bu bilgisayarı ara sıra oyun ve Google'a girmek için kullanıyorum. Ama oyunlarda da performans bekleyişi içindeyim. Sizden de tavsiye bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdilik Linux bir sistem araştır. Bende düşük cihazlar için işletim sistemi geliştirmeye çalışıyorum ama şuanda pek başarılı olamadım Yada Windows 7 dene ama desteği bitti. Kurarsan Update hizmetini kapat. Windows 10 reklamlarından başka bir şey gelmiyor. Microsoft bey sağolsun.

SSD kurabilirsen ve hafıza arttımına gidersen Windows 10 bile kurarsın ama oyun oynamak zor olabilir. Bazı laptoplarda işlemci değişebiliyor, bunun dışında ancak Linux tarzı işletim sistemleri olur.

Sistemi rahatlatmak açısından SSD eklemeni öneririm. HDD yük altında sapıtıyor ve işlem yapmak çok zor oluyor. 4 GB RAM gene iyi. Windows 8.1 kullanmaya devam edebilirsin. Windows 8.1 Pro veya Home kullanabilirsin. Ama SSD'yi şiddetle öneririm. SSD'yi taktığınız anda, masaüstü performansınız çok değişir.

Hangi oyunlarda performans bekliyorsun? Yeni çıkan oyunlar için bir şey bekleme öncellikle. Windows 8.1 ile devam etmen daha uygun olur.

SSD daha iyi bir seçenek. Ama oyun performansını artırmaz.

Öncelikle başlıktaki sorunun cevabını Windows 10 Pro 64 Bit olarak vermek istiyorum. Bilgisayarınızın teknik özelliklerine göre, her ne kadar resmi desteği kesilmiş olsa da Windows 7 Ultimate 64 Bit veya Windows 8.1 Home tavsiye ederim. Hard diskiniz 7200 Rpm ise Windows 10'nun 1607 sürümünü de deneyebilirsiniz.

Not geçmek istiyorum ama eski Windows 10'ların desteği Windows 7'den de önce kesildi. Windows 10 kullanması çok mantıksız olur.

28 nm işlemci özelliği var, tek kanal DDR3L 1866 MHz hafıza desteği 2.0 GHz yük altında 2.4 GHz destek veriyor. Oyun oynaman zor. Testlerde zor çalışıyor. Windows 7 Ultimate ile işini görür ama orijinal hala var mı bilmiyorum lisans?
.

Linux dediğiniz işletim sistemi mi? İşletim sistemleri hakkında bir bilgim yok da ve Linux yüklersem bilgisayar rahatlar mı yani kasma donma azalır mı yoksa etkilemez mi?
SSD kurabilirsen ve hafıza arttımına gidersen Windows 10 bile kurarsın ama oyun oynamak zor olabilir. Bazı laptoplarda işlemci değişebiliyor, bunun dışında ancak Linux tarzı işletim sistemleri olur.
SSD düşünmüyorum ama oyulardan çok beklentim yok, sadece donmalar azalsın yeterli.
SSD için bütçe lazım ve maalesef corona virüsü nedeniyle hiç giremem diyebilirim. İşletim sistemi + Format yeterli değil midir?
Hangi oyunlarda performans bekliyorsun? Yeni çıkan oyunlar için bir şey bekleme öncellikle. Windows 8.1 ile devam etmen daha uygun olur.
Öyle günümüz oyunları değil, CS:GO, Just Cause 2, GTA 4 gibi eski oyunlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…