Düşük Sistemli Bilgisayara Hangi İşletim Sistemi Yüklenmemeli?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhabalar. Başlıkta görüldüğü gibi düşük sistemli bir laptopa sahibim. Sistemin özellikleri; AMD A8-6410 with AMD Radeon 5 Graphics 2.00 GHz işlemci, 4 GB DDR3 RAM (Ben sadece 3.2 GB'sini kullanabiliyorum), 1TB harddisk Windows 8.1 64 Bit İşletim sistemi. Sistemimin özellikleri bunlar. Bilgisayara format atacağım ama hangi işletim sistemi ile devam etmem gerektiğini bilmiyorum. Bu bilgisayarı ara sıra oyun ve Google'a girmek için kullanıyorum. Ama oyunlarda da performans bekleyişi içindeyim. Sizden de tavsiye bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
28 nm işlemci özelliği var, tek kanal DDR3L 1866 MHz hafıza desteği 2.0 GHz yük altında 2.4 GHz destek veriyor. Oyun oynaman zor. Testlerde zor çalışıyor. Windows 7 Ultimate ile işini görür ama orijinal hala var mı bilmiyorum lisans?
.
Öyle büyük oyunlar oynamayacağım, eski CS:GO, GTA 4 gibi oyunları oynarım genellikle. Windows 7 ye de daha yakınlığım var onu düşünüyorum.

Öyle büyük oyunlar oynamayacağım, eski CS:GO, GTA 4 gibi oyunları oynarım genellikle. Windows 7'ye de daha yakınlığım var onu düşünüyorum.

Laptop oyun için değil de, daha çok sosyal alanlar ve video film için, üretilirdi eskiden şimdi yeni yeni oyun için ayrı cihazlar çıkardılar bu nedenle oyun oynayabilirsin ama, desteklemesi zor gibi. Laptop marka/model nedir?
Öyle büyük oyunlar oynamayacağım, eski CS:GO, GTA 4 gibi oyunları oynarım genellikle. Windows 7'ye de daha yakınlığım var onu düşünüyorum.

Düzeltme; senin işlemci ile ilgili oyunlara baktım, kesinlikle oynarsın videoları var YouTube kanalında.
Jast cause, day Z, Red dead redeption 2, Battlefield 3 videoları var.

Son düzenleme:
Merhabalar. Başlıkta görüldüğü gibi düşük sistemli bir laptopa sahibim. Sistemin özellikleri; AMD A8-6410 with AMD Radeon 5 Graphics 2.00 GHz işlemci, 4 GB DDR3 RAM (ben sadece 3.2 GB'sini kullanabiliyorum), 1TB harddisk Windows 8.1 64 Bit işletim sistemi. Sistemimin özellikleri bunlar. Bilgisayara format atacağım ama hangi işletim sistemi ile devam etmem gerektiğini bilmiyorum. Bu bilgisayarı ara sıra oyun ve Google'a girmek için kullanıyorum. Ama oyunlarda da performans bekleyişi içindeyim. Sizden de tavsiye bekliyorum.

Dual Boot ile hem Win8.1(driver desteği varsa, bunu kontrol et) hem de ubuntu/lubuntu/manjaro kur. Oyunlar için Windows internet için Linux'u kullanırsın :).

Düşük sistemli bir PC´ye 64-bit Windows 10 kurulmamalı. Mutlaka Windows kuracaksanız 32-bit Windows 8.1´i yükleyebilirsiniz. Ancak daha eski Windows versionlarını tavsiye etmiyorum. Windows olmayabilir diyorsanız hafif GNU/Linux dağıtımlarından birisini kurabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı