Düz M4 vs M3 Pro

Ortis

Hectopat
Daha fazla  
Grafik tasarım öğrencisiyim, okul için bir Mac'e ihtiyacım var ama biraz kafam karıştı. Genel kullanımım Adobe programları ve ara sıra video düzenleme programları olacak. Her iki Mac'in fiyatı da ülkemde aynı. Bu iki Mac Pro için fikirleriniz neler?

MacBook Pro M4 14 inç Teknik özellikler 10 CPU, 10 GPU, 16 GB RAM, 512 GB SSD.

MacBook Pro M3 Pro 14 inç Teknik Özellikler 11 CPU, 14 GPU, 18 GB RAM, 512 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:

O M3 Pro'nun üzerine 10 k daha ekleyip eğitim indirimi ile M4 Pro alabilmen daha iyi olacaktır. İkisi arasında ise standartlarınıza göre bir seçim yapın. Çünkü söylemesi zor bir seçim. Yazı tura bile atabilirsinİlk başlarda M3 Pro ile M4 arasında bir fark görülmüyordu. Son testlere bakma fırsatım olmadı. Bakarsan daha iyi bir karar alabilirsin ama en iyi kararı vermek istiyorsan Reddit'teki Apple gruplarına sor. Yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa yazarsın. Hayırlı olsun şimdiden.

Pro cihazlarda performans karşılaştırması yapabileceğiniz bir site önereceğim detaylara daha hakim olabileceksin yeni olan son model her zaman iyi mi olur? Bakmak iyi olur.

Hangi işi ne kadar yoğun yağacağınla ilgili olan bir konu bu konu.

Bende de pro m3 var m4 almam için yüksek bir fark yok arada, elbette artıları var.
Amazonda apple pro m3'ler için acayip fiyatlar olabiliyor.

Şu an peşin fiyatına 9 taksit pro m3 cihazları buradan bulabilirsin. En düşük pro 60bin kasım içerisinde 2-3 bin daha fiyat düşer sıfır cihaz almak istersen. Ekim başında buradan vade farksız 9 taksitle 59'a pro aldım iki günde geldi keyifler yerinde.

Kullanacağın cihazın amacı hergün 4 saatlik render videolar ise M4 pro veya Max yüksek ram'li cihazlar her işini görür ancak bu kadar yoğun işler yapmıyorsan 8 gb ram'li cihazlar dahi çok kolaylıklar işini görür.
Macbook ram sistematiği windows cihazlara göre çok daha verimli çalıştığı için 16 gb seçenekleri işini kolaylaştırır. Son model olan MacBook Pro M4 sana yeter ise uzun süre keyifli kullanırsın.

Ben olsam M3 pro alırdım. Hem %20 daha ucuzmuş. M2-M4 olsaydı M4 derdim ama arada çok fazla performans farkı yoktur.

RAM ve çekirdek sayısına bakılırsa bence M3 Pro daha mantıklı görünüyor. M3 ile M4 arasında abartılı bir fark yok ancak M3 Pro ile M4 arasında M3 Pro lehine çok büyük bir çekirdek farkı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…