Düzenlenmiş Windows 11 ISO dosyası SHA değeri nasıl öğrenilir?

Windows üzerinden CMD'ye CertUtil -hashfile DOSYA_KONUMU SHA256 şeklinde de yapabilirsin. Varsayılan SHA1. Tüm seçenekler ise:
  • MD2
  • MD4
  • MD5
  • SHA1
  • SHA256
  • SHA384
  • SHA512
Veya aşağıdaki konudaki yöntemi kullanabilirsin.

Hocam SHA256 değeri bu çıktı: 42C2AC58E8B19368AEE6FFDC4E7AF5343EE892B9B69EC75105340694F97FDC73

Bu güvenli mi oluyor?
Hayır. Direkt güvenlikle alakası yok. Paylaştığım konuda ne işe yaradığı da anlatılıyor, bilmiyorsanız keşke okusaydınız.

Bu algoritmalar dosya bütünlüğünü kontrol etmek için kullanılıyor. Girdiye göre bir çıktı üretiyor. Farklı iki girdi için aynı çıktıyı üretmesi pratikte imkansız desek yeridir.

Yani sizin elinizde bir dosya var. Bunu gönderiyorsunuz. Bir de hash'ini gönderiyorsunuz. Alan kişi de dosyayı alınca hash'ine bakıyor. Aynı ise dosya sorunsuz gelmiştir, arada kimse değiştirmemiştir.

Dosyayı aldığınız yer bir hash paylaşmışsa onunla kıyaslamalısınız.

Hayır. Direkt güvenlikle alakası yok. Paylaştığım konuda ne işe yaradığı da anlatılıyor, bilmiyorsanız keşke okusaydınız.

Bu algoritmalar dosya bütünlüğünü kontrol etmek için kullanılıyor. Girdiye göre bir çıktı üretiyor. Farklı iki girdi için aynı çıktıyı üretmesi pratikte imkansız desek yeridir.

Yani sizin elinizde bir dosya var. Bunu gönderiyorsunuz. Bir de hash'ini gönderiyorsunuz. Alan kişi de dosyayı alınca hash'ine bakıyor. Aynı ise dosya sorunsuz gelmiştir, arada kimse değiştirmemiştir.

Dosyayı aldığınız yer bir hash paylaşmışsa onunla kıyaslamalısınız.
Hocam konuyu okudum SHA değerini oradan aldım. Ben bu kendi düzenlediğim ISO dosyasını yükleyip bir de SHA değerini verecem bu kadar mı?

Hocam konuyu okudum SHA değerini oradan aldım. Ben bu kendi düzenlediğim ISO dosyasını yükleyip bir de SHA değerini verecem bu kadar mı?
Evet. Normalde yapılan bu.

Gerçi düzenlenmiş ISO'larda ne anlamı var bilmiyorum. Güvenilir yerin verdiği hash değeri önemli. Düzenlenmiş bir ISO'nun hash paylaşması benim umurumda olmaz şahsen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı