CertUtil -hashfile DOSYA_KONUMU SHA256
şeklinde de yapabilirsin. Varsayılan SHA1. Tüm seçenekler ise:Hocam SHA256 değeri bu çıktı: 42C2AC58E8B19368AEE6FFDC4E7AF5343EE892B9B69EC75105340694F97FDC73Rehber: Windows üzerinde ISO dosyalarının dosya bütünlüğünü doğrulama
Herkese merhaba, bu rehberimde Windows üzerinde ISO dosyalarını nasıl doğrulayabilirsiniz onu göstereceğim. Hazırlık Öncelikle bu iş için 7-Zip'e ihtiyacımız var. Aşağıdaki linkten indirelim. 7-Zip İndir EXE olan seçeneklerden sisteminiz 64-bit ise 64-bit olanı, 32-bit ise 32-bit olanı...www.technopat.net
Demek ki oymuş.Hocam SHA256 değeri bu çıktı: 42C2AC58E8B19368AEE6FFDC4E7AF5343EE892B9B69EC75105340694F97FDC73
Bu güvenli mi oluyor?Demek ki oymuş.
Hayır. Direkt güvenlikle alakası yok. Paylaştığım konuda ne işe yaradığı da anlatılıyor, bilmiyorsanız keşke okusaydınız.Bu güvenli mi oluyor?
Hocam konuyu okudum SHA değerini oradan aldım. Ben bu kendi düzenlediğim ISO dosyasını yükleyip bir de SHA değerini verecem bu kadar mı?Hayır. Direkt güvenlikle alakası yok. Paylaştığım konuda ne işe yaradığı da anlatılıyor, bilmiyorsanız keşke okusaydınız.
Bu algoritmalar dosya bütünlüğünü kontrol etmek için kullanılıyor. Girdiye göre bir çıktı üretiyor. Farklı iki girdi için aynı çıktıyı üretmesi pratikte imkansız desek yeridir.
Yani sizin elinizde bir dosya var. Bunu gönderiyorsunuz. Bir de hash'ini gönderiyorsunuz. Alan kişi de dosyayı alınca hash'ine bakıyor. Aynı ise dosya sorunsuz gelmiştir, arada kimse değiştirmemiştir.
Dosyayı aldığınız yer bir hash paylaşmışsa onunla kıyaslamalısınız.
Evet. Normalde yapılan bu.Hocam konuyu okudum SHA değerini oradan aldım. Ben bu kendi düzenlediğim ISO dosyasını yükleyip bir de SHA değerini verecem bu kadar mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.