Düzgün bir beslenme programı nasıl oturtulur?

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar,
Ben 185 boyunda 125 kiloyum. Daha önce kilo verme girişimlerim oldu. 3 ayda 30 kilo verdim, 2 ayda 15 kilo verdim gibi durumlar oldu. Hepsi doktor kontrolnde fakat günün sonunda hepsini geri aldım. Hayat tarzımı değiştirmeden diyet yaptığım için diyet bittiği an yemeğe saldırdım çünkü.

Önümüzdeki 3 haftada bir kıyafete girmek için verebildiğim kadar fazla kilo vermem gerekiyor. En azından 10 kilo. Spora salonuna da gidiyorum.
Ardından yazın 3 ayda da düzgün beslenerek yağ yakıp kas kazanmayı düşünüyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Önce 3 haftada nasıl fazla kilo verip ardından 3 ayda nasıl beslenmem gerekir?
Ketojenik ya da carnivore yapsam faydalı olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar selamlar,
Ben 185 boyunda 125 kiloyum. Daha önce kilo verme girişimlerim oldu. 3 ayda 30 kilo verdim, 2 ayda 15 kilo verdim gibi durumlar oldu. Hepsi doktor kontrolnde fakat günün sonunda hepsini geri aldım. Hayat tarzımı değiştirmeden diyet yaptığım için diyet bittiği an yemeğe saldırdım çünkü.

Önümüzdeki 3 haftada bir kıyafete girmek için verebildiğim kadar fazla kilo vermem gerekiyor. En azından 10 kilo. Spora salonuna da gidiyorum.
Ardından yazın 3 ayda da düzgün beslenerek yağ yakıp kas kazanmayı düşünüyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Önce 3 haftada nasıl fazla kilo verip ardından 3 ayda nasıl beslenmem gerekir?
Ketojenik ya da carnivore yapsam faydalı olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kanka beslenme işinde stratejik ol mesela yulaf yersen seni çok tok tutar veya haşlanmış yumurta kalorileri az doyuruculuğu fazla. Yoğurt yiyebilirsin mesela bir şey yiyesin geldiğinde. Şekeri direkt kes. Kas yapmak istiyorsan zaten protein yoğunluklu gitmen lazım carb cycling yapabilirsin antrenman günlerinde biraz daha yüksek antrenman olmayan günlerde 0 carb olarak. Sert bir diyet bunu 1 ay yapsan bile formu bayağı oturtur 3 ay için biraz fazla sert.

Kral keto veya karnivor önermem kesinlikle. Karnivorda muhtemelen sindirim sistemi kaldıramaz full ishal/kabız takılırsın. Senin sorunun düzen anladığım kadarıyla. Yemeklerini 3-4 günlük hazırlarsan hem kafan rahat olur hem yiyeceğin belli olduğu için düzen dışına çıkmazsın. Sadece kahvaltıları taze yap. Klasik bmr hesabı biliyorsundur sanırım istersen ayrıntılı da anlatabilirim ne kadar kalori alman gerektiğini vs. Mutfak tartın yoksa kesinlikle edin.
3 haftalık kilo verme konusuna gelince fityemeğin 7 günde kilo verme videosu var. onu kendine göre dengeleyerek yapabilirsin. Ayrıntılı olarak anlatıyor.
Başarılar!
*edit
Yazarak üstün körü geçebiliyoruz anca. birkaç video bırakacağım bunları tüketip ilerlersen daha sağlıklı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(bunun serisi var full izlersen çok yararlı olur)

Son düzenleme:
Ben bu arada tatlı hastasıydım yemeden duramıyordum diyete bağlı kalamazdım mesela. dediğim tarzda 2 3 ay diyet yaptım. şimdi çikolata yediğimde pek bir tat almıyorum eskisi kadar hoşuma gitmiyor. aklına sürekli istediğin formu getirip kendi bulunduğun durumdan rahatsız olursan şekeri yemen zaten imkansız oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı