DUMAN'dan yeni şarkı!

Pembiş Gitar

Hectopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Duman yıllar sonra yeni şarkı yayınladı! Görünce heyecandan direkt konu açtım, şarkıyı henüz dinlemedim bile. Konuyu yayınlar yayınlamaz açacağım şarkıyı.

Açıkçası ortalama bir şarkı olmuş. Çok iyi diyemem ama bozmamışlar kendilerini çok fazla. Memnun ettiler yani.
Valla eski şarkılarına göre bakılırsa çok efsane değil ancak yıllar sonra yeni şarkılarını dinleme hissi çok güzel ya :) Nerde Benim Kafam'a puanım 7,5/10. O yeni şarkı mutluluğunu da işin içine katarsak 10/10 oluyor :D

Amerikan grunge rock şarkılarına benzemiş. Güzel kendini dinlettirir. Uzun zaman sonra yeni şarkı yayınlamaları güzel oldu tabii. Kaan Tangöze'nin sigara kullanmaktan sesi kalınlaşmış :D

Duman'da bateri kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim bir tempo düşüşü vardı. Özellikle son 3 albümde (Duman 1&2, Darmaduman) bu düşüş bariz bir şekilde görülebilmekteydi. Yeni Duman şarkısı dinlemek kadar güzel bir şey yok... Darmaduman'ın sönüklüğünün yanında ben özellikle Nerde Benim Aklım'da eski oldschool sayabileceğimiz Duman'ı yakaladım. Gitarların soundları yer yer yüksek kalmış ve Kaan'ın sesinin önüne geçmiş. Ama ona rağmen güzel. Nasıl tanımlamalı bilemiyorum ama gitarların tonu böyle ''groovy metallic'' tanımlayabileceğimiz tonda... O Fender tokluğunu sanki perdelemiş gibi. Ben ama çıkan şarkıları beğendim. Duman harika bir grup ve yeni albüm uzun bekleyişimize değecek gibi duruyor...

Yani, güzel ama sözlerin, - özellikle siyasi mesaj veren sözlerin - daha derin olmasını beklerdim.
1719259201747.png

Bir tane grup vardı eskiden, "Lem yelid ve löp yutar." gibi oldukça yaratıcı bir söz yazan; acaba nerede o? 😁

Yani, güzel ama sözlerin, - özellikle siyasi mesaj veren sözlerin - daha derin olmasını beklerdim.
Eki Görüntüle 2231510

Bir tane grup vardı eskiden, "Lem yelid ve löp yutar." gibi oldukça yaratıcı bir söz yazan; acaba nerede o? 😁
Hak veriyorum, biraz basit kalmış sözler. Eskiden çok daha derin sözler yazarlardı. Duman da maNga da.

Özellikle 2018 zamanından önce dumanının konserlerine giden Kaan'ın aslında ne kadar geniş aralıklı bir sesi olduğunu görmüştür ama sesine hiç iyi bakmadı gitgide kötüleşiyordu bu sesle albüm kaydetmezler herhalde biraz kendine ve sesine zaman tanır diye düşünüyordum ama albümü kaydetmişler ve maalesef sesi kötü durumda son konserlerde zaten vokallere hiç önem vermeden devam ediyordu aynı kafada devam etmiş ses aralığı çok azalmış belirli sesleri çıkartırken artık sesi çatlıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı