Dumbell lateral raise hareketinde çıtlama normal mi?

Makaleler
17
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Spora yeni başladım, 4 gün oldu. Ağrısız bir çıtlama, sağ kol kısmımda oluyor. Ağırlık fark etmeksizin kolumu o formda boş bir şekilde kaldırırken de çıtlama oluyor. Çıt sesi geliyor. Normal midir bu?

Kütleme de olabilir artık ne olduğunu tam çözemedim.

Acımıyor ise sadece ses geliyorsa bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Bende de aynı çünkü.

Normal, geçmiş konularıma bakarsanız aynısını yaşadım. Sağ veya sol kısımda diğer omuza göre normal harekette de katır kutur ses gelir zaten. Zorlanmıyorsa sorun yok. Sadece iyi ısının. Pozisyonu da iyi alın.

İlk başladığım zamanlarda olmuyordu daha sonra bir kere incittim omzumu o gün bu gündür bende de o çıtlama sesi geliyor. Yeterli ısınıyor musunuz ?

İlk başladığım zamanlarda olmuyordu daha sonra bir kere incittim omzumu o gün bu gündür bende de o çıtlama sesi geliyor. Yeterli ısınıyor musunuz ?

Valla yeterli ısındığımı sanmıyorum. Full body için ısınma programı önerir misiniz? Hangi hareketleri yapmalıyım, kaç dakika ısınmalıyım vesaire.

Acımıyor ise sadece ses geliyorsa bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Bende de aynı çünkü.

Acı veya ağrı olmuyor, sadece kaldırdıktan sonra kolumu indirirken çıtlama/kütleme sesi geliyor.

Teşekkürler hocam içime su serptiniz. Motivasyonum düşmüştü bugün bu yüzden acaba incittim mi, zedeledim mi gibisinden.

Acı yoksa kaslarından kaynaklı bir ses geliyor bu da normal, ama eğer acı varsa bu kıtlamayla beraber eklemlerinde bir problem olabilir.

Valla yeterli ısındığımı sanmıyorum. Full body için ısınma programı önerir misiniz?
Özellikle yaptığım bir ısınma programı yok hocam. Mesela göğüs günü yapacaksam önce omuzlarımı daha sonra göğsümü hafif ağırlıklar ve fazla tekrarla ısıtıyorum.

Örnek vermek gerekirse bench atmadan önce boş bar ile 25 30 tekrar kadar atıyorum, daha sonra biraz bekleyip setlere başlıyorum.

Ek olarak olabildiğince serbest ağırlıkla çalışmaktan kaçının hocam daha yeni olduğunuz için incitmeye çok müsait.

Acı veya ağrı olmuyor, sadece kaldırdıktan sonra kolumu indirirken çıtlama/kütleme sesi geliyor.
Sorun yok o halde, pozisyonu bozmayacak şekilde çok yüksek ağırlıkla girmekten kaçının. Lat raise başlı başına omuz bölgesini çok zorlayan ve hataya müsait bir hareket.

Bende de oluyordu, hafif öne eğil kolları hafif kır düzelir, düzelmezse başka bir şekil dene oturarak falan ne bileyim dene işte hangisinde çıtlamazsa devam et. Duruşu değiştirince düzeliyor ama merak etme.

Bu genelde kötü bir şeyin simgesi değildir. Kemiklerin, tendonların sesidir.

Formunu kontrol et, çok iyi ısındığından emin ol, kaldıramayacağın ağırlıkların altına girme. Bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Eğer geçmiyorsa, saydığım şeylerden birisini yapmıyorsundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…