Merhaba. Dumbledore'un ölümü hakkında sormak istediğim şeyler var. Benim bildiğim kadarıyla Dumbledore'un asıl ölüm sebebi Marvolo Gaunt'un yüzüğünü takıp lanetlenmesi. Yani zaten Dumbledore ölecekti ve Severus'a dedi ki ben zaten öleceğim, beni sen öldür en azından Voldemortun tarafında olduğun kesinleşir. Ben böyle biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
Doğru biliyorsunuz, yüzüğü taktığında vücuduna yayılan lanet onu eninde sonunda öldürecekti. Severus'un yardımıyla lanetin ilerlemesini geciktiriyordu. Voldemort'un, Draco Malfoy'a verdiği görevden haberdardı. Severus'a kendisini öldürmesi gerektiğini söylemesinin sebebi Draco'nun daha çocuk olmasıydı ve bu yükün altında ezileceğini düşünmesiydi. Severus'un bunu yapmasıyla beraber Voldemort'un ona olan güveni arttı.
Açıklayayım.
Yüzük Voldemort'un hortluluklarından biriydi yüzüğü taktığında vücuduna lanet yayılmıştı o lanet zaten öldürecekti ama Severus ile plan yapmıştı Severus Snape Dumbledore'yi öldürecek Voldemort'un güvenini kazanacak ve Dumbledore'nin asası olan mürver asanın da gücü yok olacaktı ama işler öyle gitmedi malfoy Dumbledore'nin asasını elinden aldı ve mürver asanın sahibi o oldu (asayı kendisi atacaktı sahibi olmasın diye ama malfoy önceden davrandı asanın yeni sahibi o oldu)sonra Snape geldi öldürdü 7.kitap da harrygili götürdüklerinde dobby ölmeden önce harry malfoyun asasını elinden almıştı ve mürver asanın yeni sahibi olmuştu hogwartsa döndüklerinde de Voldemort Snape'yi öldürdü Dumbledore'yi sen öldürdün asanın sahibi sensin asa bende düzgün çalışmıyor diyerek öldürdü sonra harry ölğme gittiğinde (orada hortkuluk olan harry yok oldu Voldemort her ne kadar harryi alt etse de mürver asanın sahibi harry idi ve harry mürev asa ise öldürmedi mürver asa ile öldüremezdi zaten mürver asa sahibine ihanet etmez)
Okulun bahçesine gittiklerinde ise harry uyandı Voldemort'un elinde de mürver asa vardı Voldemort avada kedavra, harry expelliarmus diyor büyüler çakışıyor son hortkuluk olan nagini de godric gryffindorun kılıcıyla yok edilince büyü geri tepti Voldemort yok oldu.
8 kitabını okumuş 8 filmini izlemiş biri olaraktan...