Dune vs TLOR serisi

Çok kitap okuyan biri değilim ve bu iki evren arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz ya da hangisi daha hafif bir seridir?

Bu karşılaştırma LOTR serisine hakarettir.

Kitapları aldım henüz başlamadım, ancak LOTR daha ilgi çekici ve kalitelidir.
Hocam bence Dune daha iyi ancak bu iki seri de kendi türleri arasında en iyisi gibi. Ama ikisi de ağır kitaplar. Dune tarzı kitaplara alışmak için önceden Otostopçunun Galaksi Rehberi gibi kitapları okumak lazım. Yoksa Dune serisine alışmak zor bir süreç.

Çok kitap okuyan biri değilim ve bu iki evren arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz ya da hangisi daha hafif bir seridir?
Dune ile başla, daha hafif ve eğlencelidir. LOTR o kadar derin bir evren ki, sadece elflerin konuşuğu dilin 4 ayrı lehçesi ve bunlar için her birinin ayrı kelimeleri var. Hatta elfçeyi internetten gerçek bir dil gibi ögrenip, konuşabilirsin bile! Sadece elflerin lisanından bahsediyorum. Gerek hikayeleri, gerek kurgusu, gerek karakter yazımıyla evren hakkında daha fazla öğrenmek için can atacağınız bir seri LOTR. Ama tercih sizin.

Bana kalsa Hobbit'i alır başlarım direkt zaten, ama çok kitap okumadığımdan evrenin ağır gelmesinden korkuyorum.

Bana kalsa Hobbit'i alır başlarım direkt zaten, ama çok kitap okumadığımdan evrenin ağır gelmesinden korkuyorum.
Kitap okumaya başlamak istiyorsanız, kısa hikayelerden okumaya başlayabilirsiniz. Sabahattin Ali veya Sait Faik Abasıyanık gibi. Yok eğer edebiyat değil de başka tür eserler istiyorsanız Yüzyıllık Yalnızlık ve Simyacı iyi birer başlangıç olacaktır. Ayrıca hiçbir evren altında kalınacak kadar ağır değil. Öyle bir korkunuz olmasın. Hobbit ile başlarsınız, eğer severseniz devam edersiniz. Tüm seriyi okumak zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…