Rehber Duolingo uygulaması

Evet arkadaşlar. Bu uygulama hakkında çok fazla konu açılmış ancak rehber niteliğinde bir içerik bulamadım bende hem ilk rehberimi yazmak hem de bu eğitici uygulamayı 40 günlük deneyimimden sonra tanıtmak için bu rehberi yapıyorum öncelikle uygulamada size neler sağlıyor onları açıklayayım;

Uygulamanın daha çok yeni başlayanlar ve orta seviyeler derece tabiriyle de A1-B1 arası kesime hitap ettiğini söyleyebilirim.

Uygulamada birçok dil seçeneği mevcut ancak gördüğüm kadarıyla sadece İngilizce'yi Türkçe öğrenebiliyorsunuz onun dışındaki dilleri örneğin Almanca'yı Almanca(İngilizce) şeklinde direk İngilizce çeviri ile öğreniyorsunuz bu aslında negatif bir özellik değil ama tercih yapamıyor olmamız biraz kötü.

Uygulamada normal ders gibi birçok derse giriyorsunuz çoğunlukla yazıyı görüp çevirme olsa da bazen sizden İngilizce konuşup soruları cevaplamanızı bazen de İngilizce duyarak bunları çevirmeniz isteniyor o sırada ortam müsaitliğiniz yoksa bunu atlayabiliyorsunuz. 15 dakika süreyle bir daha karşınıza bu konuşma/dinleme dersleri gelmiyor onlar yerine sadece yazma oluyor.

Dersler üniteler şeklinde işleniyor farklı konularla ilişkili İngilizcede 50 ünite mevcut. Derslerde her hata yaptığınızda 1 canınız eksiliyor toplamda 5 canınız var her bir can 3 saat içerisinde doluyor ya da yaptığınız hatalardan birkaç tanesini cevaplayarak 1 can kazanabiliyorsunuz isterseniz reklam da izleyebilirsiniz. Süper Duolingo üyelerine sınırsız can.

Uygulama arayüzünden birkaç fotoğraf;

Burası tamamladığım bir sayfanın görüntüsü üniteler buna benzer hem hikayeli(kitap resmi olan)hem de normal derslerden oluşuyor.
Her ünite sonunda bir kupa oluyor 8 ders içeren bu kupa gerçekten zor sorulardan seçiliyor ve 3 yanlış hakkınız oluyor.
Eğer 8 bölümüde başarıyla geçip kupayı alırsanız o ünite sayfası elmas şekline bürünüyor ve en son fotoğraftaki şekli alıyor

1668192947093.png

1668193057905.png

1668193084773.png

Uygulamada ayrıca bir lig sistemi mevcut. Her ders sonunda size belirli bir puan geliyor. İnsanları hem bir yarışa sürükleyerek devamlılık ve öğrenme isteğini arttırıyor hem de uygulamayı basit bir dil öğrenme uygulamasında ayırıyor birçok lig var her birinde farklı kişilerle yarışıyorsunuz ve belirli sayıda kişi terfi edip bir üst lige yerleşiyor. Daha altta kalan ve az puanı olan birkaç kişi de lig düşüyor normal bir lig mantığı mevcut.

Uygulamanın genel olarak tüm özelliklerinden bahsetmeye çalıştım son olarak uygulamadaki paralı olan süper Duolingo'ya ve daha mütevazi ve erişilebilir olan mücevher sistemine deyineyim;

Süper Duolingo ilk 14 günlük ücretsiz deneme süresi olan ve sonrasında belirli bir ücret ödediğiniz üyelik sistemi, üyelik sisteminde sınırsız can hakkı, kaçırdığınız seriyi dondurma ve yaptığınız hataları sınırsız tekrar etme hakkı sunuyor aile planı ve yıllık gibi seçenekleriyle gerçekten uygun fiyatlı bir abonelik. Ya da bir arkadaşınızı davet ederek 1 aylık kazanabilirsiniz devamında 3 6 10 olarak sürüyor bu davet.

Mücevherler ise siz bir ligi ilk 3'te bitirdiğinizde, günlük görevleri yaptığınızda, ünitelerde dersleri bitirdikçe ve arkadaş görevleriyle ücretsiz elde edebileceğiniz ve bunlarla marketten belirli ürünleri alabileceğiniz oyun içi bir para birimi aslında.

Uygulamayı halihazırda kullanan varsa beni ekleyebilir birlikte arkadaş görevlerini yapabiliriz ismim: Owth02

İlk rehberim ve genel uygulama ile alakalı sorularınızı yazarsanız sevinirim iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben onu almanca, ingilizce ve fransizca icin kullanmistim. Cok fazla da yararini görmedim, süper duo'suz bi iki haftaya bikiyorsun. Iki de bir reklam geliyor. Canlarin dolma süresi uzun. Onun yerine busuu'yu daha cok tercih ederim.
Bide süper duo ya kendin de gecebilirsin. Whatsaap'tan kendine davet at, sonra Whatsapp'i Pc de ac. Linke girerek random maillerle yeni hesap ac. Dogrulama istemedigi icin hemen aciliyor. Böylelik Super duo acabiliyon. Ben öyle yaparak calisiyordum. Öbür sekilde hemen birakirdim.
Rehber güzel olmus :)

Ben onu kullanmistim. Cok fazla da yararini görmedim, süper Duo'suz bir iki haftaya bikiyorsun. Iki de bir reklam geliyor. Canlarin dolma süresi uzun. Onun yerine Busuu'yu daha cok tercih ederim.
Bir de süper Duo'ya kendin de gecebilirsin. WhatsApp'tan kendine davet at, sonra WhatsApp'i PC de AC. Linke girerek random maillerle yeni hesap AC. Dogrulama istemedigi icin hemen aciliyor. Böylelik super Duo acabiliyorsun. Ben öyle yaparak calisiyordum. Öbür sekilde hemen birakirdim.
Rehber güzel olmus :)

Güzel taktikmiş aslında yapılabilir süper Duo'yu 2 haftalık ücretsiz açtım sonra aynı frısatı tekrar verdi onu da kullandım ancak 1 haftadır yok ligde birisiyle yarıştığım için ihtiyacım olmuyor cana, yoksa süper duosuz uygulama çok zor oluyor reklam engellenebilir belki AdGuard'la ama canın dolmasını beklemek sıkıcı.

Bende lig ve arkadaş sistemi çalışmıyor. Bir hesap daha açtım sorun çözülür mü diye onda da lig konusunda aynı sorun var. Duolingo beni bu konuda biraz hayal kırıklığına uğrattı.

Lazım olursa şunu da bırakayım @Frstghost (doğum günün kutlu olsun) ve @429905 :

Technopat Haberler

Geri
Yukarı