FantastikTürk
Megapat
- Katılım
- 11 Aralık 2016
- Mesajlar
- 9.116
- Makaleler
- 7
- Çözümler
- 23
Biliyorum. Diyorum ya bu klavye hot-swap değil bir sıkıntı çıkarır mı? Kronik bir sorunu var mı? Çıkarırsa düzeltmek mümkün değil çünkü.Bu almayı düşündüğün klavye de hot-swappable değil ama.
RGB çok önemli değil. Anahtar olarak da mavi çok ses yaptığından brown'a geçmek istiyordum zaten. Tuş yapısı derken neyi kast ettiniz?Elindeki Redragon ile de çok ayrı kulvarda klavyeler. RGB, switch, boy ve tuş yapısı tamamen farklı.
Lehim makinem var. Birkaç basit lehim işi yaptım ama bir bilgim var denemez. Youtube'dan bakıp yapabileceğim bir şey ise sorun olmasa gerek. Hot-swap'dan tek farkı lehim işi ise sorun olmasa gerek.Switch mekanik bir yapı olduğundan her an bir şekilde arıza vermesi de muhtemel. Biraz lehim bilgisi ve gerekli ekipmanlarla switch değiştirmek çok da zor değil. Videolarda izliyorum veletler çatur çutur lehim söküp yapıyorlar.
Evet. ABS'den bayağı şikayetçiyim açıkcası. PBT olsun istiyorumTuş malzemeleri de farklı sanırsam. Redragon ABS, diğer PBT. PBT her zaman en iyisidir.
Başka anahtar seçeneği yoktu aldığımda. Oyun için kulanmıyorum daha çok yazı yazıyorum bu yüzden kırmızı da hoşuma gitmedi. Brown switch olması beni cezbetti K310'un.Ama evet mavi switch çoğu kişide pişmanlık yaratıyor sesi nedeniyle. Ben de kırmızı switch kullanıcısı olarak çok memnunum. Sırf bu nedenle klavye değiştirme arzunu anlıyorum.
600-700TL civarında. Cherry MX olması bayağı büyük artı. Kendi klavyemi satıp ona geçmeyi düşünüyorum. Ancak alacağım ürünün garantisi olmaması biraz korkutuyor tabii ki. PCB kalitesi nasıl acaba. Bir incelemede baktım lehimleri falan temiz duruyordu ama pek anladığım konu değil.Ne kadara buldun klavyeyi? Ona göre bir şey önereceğim
O alacağın fiyata bu kadar soru işaretine gerek yok bence. Yaşamadan da göremezsin sonuçta. Hatta elindekini satınca daha da uyguna gelmiş oluyor. Bence kaçırma. Tabi alacağın kişi de ne kadar süredir kullanıyor ve nasıl kullandı onu da bilmek gerek. Ayrıca garantisi olmasa da genelde uzun süre temel çip board vs gibi şeyleri dayanacaktır. Lehim konusunun da üstesinden geleceğine eminim. Birkaç çer çöp elden çıkarılabilecek değersiz devreler üzerinde deneyerek acemiliğini attıktan sonra switch'leri de çok rahat değiştireceğine eminim.Lehim makinem var. Birkaç basit lehim işi yaptım ama bir bilgim var denemez. Youtube'dan bakıp yapabileceğim bir şey ise sorun olmasa gerek. Hot-swap'dan tek farkı lehim işi ise sorun olmasa gerek.
Evet. ABS'den bayağı şikayetçiyim açıkcası. PBT olsun istiyorum
Başka anahtar seçeneği yoktu aldığımda. Oyun için kulanmıyorum daha çok yazı yazıyorum bu yüzden kırmızı da hoşuma gitmedi. Brown switch olması beni cezbetti K310'un.
600-700TL civarında. Cherry MX olması bayağı büyük artı. Kendi klavyemi satıp ona geçmeyi düşünüyorum. Ancak alacağım ürünün garantisi olmaması biraz korkutuyor tabii ki. PCB kalitesi nasıl acaba. Bir incelemede baktım lehimleri falan temiz duruyordu ama pek anladığım konu değil.
Söylediğine göre kullanmamış sıfır. Yurt dışı olduğu için garantisi yok.O alacağın fiyata bu kadar soru işaretine gerek yok bence. Yaşamadan da göremezsin sonuçta. Hatta elindekini satınca daha da uyguna gelmiş oluyor. Bence kaçırma. Tabi alacağın kişi de ne kadar süredir kullanıyor ve nasıl kullandı onu da bilmek gerek. Ayrıca garantisi olmasa da genelde uzun süre temel çip board vs gibi şeyleri dayanacaktır. Lehim konusunun da üstesinden geleceğine eminim. Birkaç çer çöp elden çıkarılabilecek değersiz devreler üzerinde deneyerek acemiliğini attıktan sonra switch'leri de çok rahat değiştireceğine eminim.
Hocam bu durgod k310/320'yi neden bu kadar ucuza satıyorlar. Yurt dışında 100 dolar. Çakma falan olma ihtimali yok değil mi?Çok bilmiyorum 2. el piyasasını ama çok da yüksek bir fiyata satman mümkün olmayabilir.
Kur farkı durumlarını dengeliyorlar sanırım. Ülkelere göre fiyat politikaları da değişiyor. 70 dolar olan Razer Deathadder V2 fareyi 1300 TL yerine 800 TL'ye alıyoruz mesela. Oradaki doların orantısıyla ilerlesek kimse bir şey alamazdıHocam bu durgod k310/320'yi neden bu kadar ucuza satıyorlar. Yurt dışında 100 dolar. Çakma falan olma ihtimali yok değil mi?