DVD-CD ROM kablolarını SSD'ye takmak istiyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım?
Kabloların biri SATA kablosu diğeri ise güç kaynağından gelen güç kablosu.
DVD ROM'um çalışmıyor, açılmıyor. Daha doğrusu kullanmak istemiyorum, bilgisayarımı SSD'ye yükseltmek istiyorum. Bu kabloları DVD ROM'dan çıkarıp SSD'ye takarsam kurulumda vs sorun yaşar mıyım acaba?
Tahminime göre sıkıntı yaşamazsınız. Eğer anakartınızda da Sata 6 Gb/s portu varsa SSD’den daha iyi verim alabilirsiniz. Onun haricinde tercih ettiğiniz SSD kronik sorunlu. Size o fiyat bandında şu SSD’leri önerebilirim:
Crucial BX500 120GB SATA 3 2.5'' CT120BX500SSD1 Solid State en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Bunların arasından en çok önerdiğim Gigabyte. Crucial BX500’de çok öneriliyor ancak ısınma sorunu varmış. Yinede seçeneklere ekledim. Onun haricinde Kingston hakkında kötü yorum görmedim. Bütçenize uygun olanı alabilirsiniz.
SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-310MB/s Sata 3 2.5” SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Adata SU650 almayın kronik sorunları var.
Toshiba TR200 almayın kronik sorunları var.
Sandisk SSD Plus olan versiyonda sorun yaşayan da gördüm tertemiz kullanan da.
Crucial BX500 şu sıralar revaçta fakat bazı kullanıcılar ısınma problemi yaşamış. Havalandırma ile çözülebilir. 3 adet aldık arkadaşıma, sorunsuz kullanıyor.
Gigabyte da bu aralar tercih ediliyor. Onu da tavsiye edebilirim. Arkadaşım SU650'yi garantiye yolladı onun yerine Gigabyte yolladılar.
Adata SU650 almayın kronik sorunları var.
Toshiba TR200 almayın kronik sorunları var.
Sandisk SSD Plus olan versiyonda sorun yaşayan da gördüm tertemiz kullanan da.
Crucial BX500 şu sıralar revaçta fakat bazı kullanıcılar ısınma problemi yaşamış. Havalandırma ile çözülebilir. 3 adet aldık arkadaşıma, sorunsuz kullanıyor.
Gigabyte da bu aralar tercih ediliyor. Onu da tavsiye edebilirim. Arkadaşım SU650'yi garantiye yolladı onun yerine Gigabyte yolladılar.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Adata SU650 de kronik sorun olduğunu söylemiştiniz. Aynı sorun SU630 Modelinde de mevcut mudur ? Ayrıca nasıl bir kronik sorun sistemimi fazla etkiler mi ? ilk defa SSD yükseltmesi yapıyorum. SU650 dışında tercih edebileceğim F/P ürünü mevcut mudur kronik sorunu olmayan, herhangi bir fan gerektirmeyen. Bilmediğim markalara fazla bulaşmak istemiyorum en rahat edeceğim aynı fiyat aralığında 120 gb ssd önerebilir misiniz net cevap olsun lütfen
Şimdiden teşekkürler.
(edit): Gigabyte markasına bakacağım önerileriniz için teşekkürler.