DVD-RW Bilgisayarım'da görünmüyor

RocaniX

Kilopat
Yer
İstanbul / Türkiye
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Yaşadığım sorunu hemen özetliyorum...

Bilgisayarı başlattıktan yaklaşık 10 dakika sonra "bilgisayarım" kısmında DVD-RW kayboluyor ve kasa üzerindeki ışık aralıksız yanıyor. Normalde bu ışık işlem yaptığımız zaman yanıyor. Örneğin herhangi bir dosya kopyalamak, taşımak, yükleme yapmak veya silmek gibi...

Fakat görev yöneticisinden bakıyorum, HDD ve SSD kullanımı %0 olarak görünüyor. Ayrıca işlemci ve RAM kullanımı normal. Arka planda çalışan 3.parti herhangi bir yazılım mevcut değil. Ayrıca bu DVD-RW görünmüyor için çeşitli çözümlemeler yapmama rağmen hala ısrarla çözülmedi. Kasayı yeniden başlattığım zaman çözülüyor, fakat sorun tekrar başlıyor. Hadi bu DVD-RW görünmemesi olayını yazılımsal olarak açıklayabiliriz. Fakat DVD-RW kaybolduktan sonra, PC herhangi bir işlem yapmıyorken kasa üzerindeki ışığın aralıksız yanmasına anlam veremiyorum.

Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı, şimdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
Gigabyte GA H61M DS2 (rev.5.0)
Intel Core i7-2600K.
Sapphire Pulse RX570 4 GB GDDR5 256Bit DX12.
Hi-Level DDR3 8 GB 2x4 1600MHz.
Cougar STX 700Watt 80+ Bronze.
Galax gamer SATA3 240GB.
Toshiba P300 SATA3 2TB 7200RPM 64MB.
Elba XK2 gamer.
ASUS 19.5 VX207NE 60Hz.

DVD-RW'yi başka bir slota takıp deneyin, devam ederse başka bir kablo ile bağlamayı deneyin. Sorun düzelmez ise başka bir PC'de deneyip sorunun neyde olduğuna karar kılıp ona göre işlem yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…