RocaniX
Kilopat
Daha fazla
Kullandığım sistem birkaç gün önce formatlık hale geldi. Bende temiz bir kurulum yapmak için Windows 10 1709 sürümünü orjinal değiştirilmemiş .iSO dosyasını indirdim ve boş DVD yazmak istedim. Ancak daha önceleri sorunsuz kullanırken, birden yazdırmak için kullandığım program olan Nero, "DMA CRC Hatası" uyarısı vermeye başladı. Sandım ki, boş DVD ile alakalı. Ancak 5 adet boş DVD denememe rağmen ve farklı dosyalar yazdırmaya çalışmama rağmen hep aynı hatayı verdi. Boş sonradan silinebilir DVD'ler bile denedim. Ancak sorun yine aynıydı. Yazdırma sırasında ilk %5'e geliyor ve sonradan hemen bu hatayı veriyor. DVD çöp oluyor.
Daha önceleri bu tür sorun yaşamadım. Kullandığım kasa kapalı, fanlar aktif. Tozlanma yok. Aylık olarak temizlik yapıyorum. Yani donanımsal olacağını pek düşünmüyorum. Bazıları kullanılan kablonun değiştirilmesi ile sorunun giderildiğini yazmışlar ancak durduk yere de kablo ile alakalı sorun olacağını sanmıyorum. Sizce böyle bir hatasının donanımsal değil de, sistemsel olabilir mi? Yani sıfırdan temiz bir sistem ile sorun giderilebilir mi?
Başına bu tür sorun gelmiş kimseler var mı? Fikir verirseniz, sevinirim.
Teşekkürler.
Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayanlar için buraya yazıyorum.
DVD-RW ile anakart arasında bağlantıyı kuran data kablosunu anakart üzerinde farklı bir soket takmam ile birlikte sorun düzelmiştir. Sanıyorum ki, temassızlık dan dolayı böyle bir sorun yaşadım. Bunun nedeni ise kasa içinde çok temizlik yapmam ve bileşenleri söküp tekrar takmam ile olmuş. Anakart için farklı bir soket takmayı deneyin veya yeni bir data kablosu ile deneyin sorun düzelecektir.
Daha önceleri bu tür sorun yaşamadım. Kullandığım kasa kapalı, fanlar aktif. Tozlanma yok. Aylık olarak temizlik yapıyorum. Yani donanımsal olacağını pek düşünmüyorum. Bazıları kullanılan kablonun değiştirilmesi ile sorunun giderildiğini yazmışlar ancak durduk yere de kablo ile alakalı sorun olacağını sanmıyorum. Sizce böyle bir hatasının donanımsal değil de, sistemsel olabilir mi? Yani sıfırdan temiz bir sistem ile sorun giderilebilir mi?
Başına bu tür sorun gelmiş kimseler var mı? Fikir verirseniz, sevinirim.
Teşekkürler.
Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayanlar için buraya yazıyorum.
DVD-RW ile anakart arasında bağlantıyı kuran data kablosunu anakart üzerinde farklı bir soket takmam ile birlikte sorun düzelmiştir. Sanıyorum ki, temassızlık dan dolayı böyle bir sorun yaşadım. Bunun nedeni ise kasa içinde çok temizlik yapmam ve bileşenleri söküp tekrar takmam ile olmuş. Anakart için farklı bir soket takmayı deneyin veya yeni bir data kablosu ile deneyin sorun düzelecektir.
Son düzenleme: