DVD'den dosya aktarımı çok yavaş

Katılım
24 Kasım 2017
Mesajlar
4.834
Çözümler
202
Yer
Liège
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müh.
Arkadaşlar elimde aşağıdaki DVD var, içi resimlerle dolu. DVD'yi takıp açıyorum, resimler gözüküyor her şey normal ve herhangi bir hasar yok. Ama içindeki her şeyi masaüstüne taşımaya çalıştığımda çok yavaş taşınıyor, hatta hesaplanıyorda kalıyor. Sadece bir tane resim taşımayı denedim, onu taşıdı masaüstüne geldi ama taşıma işlemi bitmedi, daha doğrusu yeşil bar sonda kaldı bir süre ve bitmek bilmedi. Bir programla falan mı yapmak gerekir bu işi?

resimler.jpeg
 
CD büyük ihtimalle hasar almıştır. Değişik yöntemlerle hasarı en aza indiriyorlar. Örneğin diş macunu ile boşluk kalan yerleri dolduruyorlar. Ben epey uğraşmıştım ve cidden işe yaramıştı. İlkokul gezimin videosunun yarısını kurtarabilmiştim bu sayede. Deneyin diye demiyorum ama sadece bir araştırın yani.
 
Uzun süre güneşte kaldıysa DVD ve CD'ler deformasyon olur. İşin zor. İsopropil alkol ya da kolonya kullanarak fiber bir bezle temizleyip, bir kurtarma programı kullanarak kopyalamayı deneyebilirsin ancak %100 başarılı olur diyemem.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı