DVI çıkışlı ekran kartıyla nasıl 165 Hz monitör kullanılır?

Replay1925

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.

60Hz monitör DVI girişli monitör.
ASUS Radeon RX580 8 GB ekran kartım var.

Ancak ekran kartım da sadece DVI girişi olduğunu görüyorum.

Malumunuz DVI'ın çeşitleri olduğunu öğrendim. Yanlış bir şey yapmamak için konu açıyorum.

Aldığım monitör de HDMI ve Display girişi mevcut. ( https://www.hepsiburada.com/casper-...nc-g-sync-full-hd-led-monitor-pm-HB000011GYAS )

Şu an kullandığım monitör ise; Beko LCD BS-19W-glcd 19"

Ben bu monitörü kullanabilmek için ne yapmalıyım? Aktif dönüştürücü diye okudum ancak DVI çeşidini bilemediğim için alamıyorum.

Sizlerden ricam şu ki; bana bu dönüştürücü ile ilgili link verebilmeniz mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
DVI-D üzerinden en fazla 144 Hz alabilirsiniz. Aktif dönüştürücü olmadığı sürece 144 Hz alamazsınız.
Aktif dönüştürücüler çok pahalı, DVI-D destekleyen monitör almak daha uyguna gelir.

Hocam, kartınız zannedersem Mining Edition. Tek DVI-D çıkışı bu kartlarda oluyor. Monitörünüz desteklerse DVI-D Dual Link 144 Hz alabilir. Fakat dönüştürücüyle çok zor. @EgeSR hocamın dediği gibi DVI-D to DP aktif dönüştürücüler epey pahalı. Basit bir DVI to HDMI ile kullanabilirsiniz. Artık, kaç Hz alırsa.

Hocam, kartınız zannedersem mining Edition. Tek DVI-D çıkışı bu kartlarda oluyor. Monitörünüz desteklerse DVI-D Dual link 144 Hz alabilir. Fakat dönüştürücüyle çok zor. @EgeSR hocamın dediği gibi DVI-D to DP aktif dönüştürücüler epey pahalı. Basit bir DVI to HDMI ile kullanabilirsiniz. Artık, kaç Hz alırsa.

Hocam monitörü aldım bile siparişini verdim. Aktif monitör 165Hz.
Excalibur 24.5" E24FHD-G Monitör

Şu monitör. 165Hz destekliyor. 165Hz alabilir miyim?

Aktif dönüştürücü ne kadar ki? Link atabilmeniz mümkün mü? 165Hz nasıl alamıyorum hiç anlamış değilim.

Şu olur mu mesela?

Aynen hocam. Dönüştürücü alırken dikkat edilmesi gereken kilit nokta, ilk olanı. İlk olanın ekran kartı/kasa tarafında olması gerekir. DP to DVI dönüştürücüyle ekran kartında olan DP dönüşür. HDMI to DVI kablolar çoğunlukla çift yönlüdür. Çünkü yakın teknoloji.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı