DVI-D(Dual Link) Girişli Monitör ve Ekran Kartına DVI-D(Sinlge Link) Kablo Bağlamak

Erdem Temelli

Hectopat
Daha fazla  
Yarın yeni ekran kartı (RX 580) alacağımdan dolayı merak edip kullandığım görüntü kablosunu merak ettim ve baktım. Kullandığım kablonun DVI-d(single link) ama monitörün girişi DVI-d(Dual link) olduğunu gördüm. Aynı şekilde şu an kullandığım ekran kartı olan R9 380 ekran kartının görüntü girişin'de DVI-ı ve DVI-d(Dual link) var. Monitör'de DVI-d(Dual link) yerine bağlı olan DVI-d(single link) kabloyu ekran kartın'da DVI-d(Dual link) girişine bağladığım zaman görününtü vermiyor ama DVI-ı yerine bağlayınca görüntü veriyor. Bunun sebebi nedir? Yarın yeni ekran kartı alacağım'dan dolayı o ekran kartında DVI-ı bağlantı yeri yok DVI-d(Dual link) bağlantı yeri var. Yeni alacağım ekran kartın'da DVI-ı bağlantı yeri olmadığından dolayı kullandığım DVI-d(single link) kablosunu DVI-d(Dual link) bağlantı yerine takınca görüntü vermeyecek sanırım. Bunun için DVI-d(Dual link) kablosu mu almam gerekecek? Biraz uzun yazdım umarım kendimi açıklayabilmişimdir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-12-14 at 21.27.27.jpeg
    89,8 KB · Görüntüleme: 76
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 21.27.26 (1).jpeg
    43,7 KB · Görüntüleme: 79
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 21.27.26.jpeg
    395,1 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığın kart zaten sırf digital çıkış verecektir. Monitörde analog ayrılmış zaten. Elindeki kablo ile görüntü alabilmen gerekir. Kart tarafında yüksek çözünürlük ve Hz çıkmak için D kullanılır.
Ekranın Single olması sorun olmayacaktır.

Yani elimde ki DVI-d(single link) kablosunu ekran kartında'ki DVI-d(dual link) girişine bağlayabilir miyim ve görüntür verir mi?

DVI daki :-: şu kısımda noktalar VGA sinyaldir. Yeni kartta yoklar zaten kablonda da yok.
Mevcut kablon sadece 2K 144 Hz değilde FHD 60 Hz taşır misali.
Kart geldiğinde sürücü kurduktan sonra olurda ekran kararırsa WIN+P tuşları ile ikinci ekranı etkinleştirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…