DVI-D to VGA vs DisplayPort to VGA

yed4ever

Centipat
Daha fazla  
GTX1060 aldım. Önceki ekran kartımda DVI-İ olduğu için analog dönüştürücü ile kullanabiliyordum fakat bugün aldığım analog DVI-D dönüştürücüsünün bozuk çıkması ile anladım ki her türlü aktif dönüştürücü almak zorundayım. Monitörüm 1280x1024 çözünürlükte bu sebeple daha önce HDMI to VGA kullandığımda berbat sonuçlar almıştım. Sanki görüntü 1080p renderlanıyor da sonradan 1280x1024'e sıkıştırılıyor gibi. Bu çözünürlük için hangi adaptörü önerirsiniz?

Hocam bu dönüştürücü olayı değil. Görüntü alıyorsan dönüştürücü işini yapıyordur. Sen 1280x1024 piksele 1920x1080 piksel sıkıştırıyorsun. Ben 1600x900 monitörde 1080P'de bulanıklık yaşıyorum. Sen nasıl yaşamayasın.

Ha dalgalanma olur, Parazit olur, Görüntü kopar eyvallah. Bulanıklaşması senin yaptığın Upscaling yüzünden. Olay farklı ise de ben anlamadım yani.

Tamam da DisplayPort 1080p aşağısında görüntü veremiyor diye biliyorum o sebeple belki DVİ D olursa direkt kendi çözünürlüğünde görüntü çıkışı alabilirim diye düşündüm.

Tamam da DisplayPort 1080p aşağısında görüntü veremiyor diye biliyorum o sebeple belki DVİ D olursa direkt kendi çözünürlüğünde görüntü çıkışı alabilirim diye düşündüm.
DP port 1080P altında neden veremesin görüntü. Veriyor. Benimki veriyor yani Monitör 1600x900 kendi çözünürlüğü de çalışıyor. Upscale ile 1080P yapıyorum ben.
Cihaz hiç mi görüntü vermiyor o çözünürlüğü verip sen 1080P upscale edince bulanıklaşıyor mu hata tam olarak nedir ?

DP port 1080P altında neden veremesin görüntü. Veriyor. Benimki veriyor yani
Cihaz hiç mi görüntü vermiyor o çözünürlüğü verip sen 1080P upscale edince bulanıklaşıyor mu hata tam olarak nedir ?
Bulanıklaşıyor zaten, elbet görüntüyü alıyorum ama monitörün ortasına yağlı kağıt yapıştırmışsınız gibi görünüyor. Monitörün sağı solu normal.

Bulanıklaşıyor zaten, elbet görüntüyü alıyorum ama monitörün ortasına yağlı kağıt yapıştırmışsınız gibi görünüyor. Monitörün sağı solu normal.
Bulanıklaşması dediğim gibi 1280x1024 piksele 1920x1080 piksel sığdırmaya çalışmanızdan dolayı. 1.310.720 piksele 2.073.600 piksel sıkışıyor. %30 - %35 fark var.

Bulanıklaşması dediğim gibi 1280x1024 piksele 1920x1080 piksel sığdırmaya çalışmanızdan dolayı. 1.310.720 piksele 2.073.600 piksel sıkışıyor. %30 - %35 fark var.
Pek âlâ farkındayım... Velhasıl kelam ben DVİ D'den de dönüştürsem DP'den de dönüştürsem ekran kartı her türlü 1080p görüntü mü verecek diye sormaya çalışıyorum. HDMI ve DP dönüştürücüler vermiyordu çünkü DVİ-D 1080pden düşük görüntü verir mi diye soruyorum. Amacım downscale olmadan görüntü alabilmek.

Orada da şöyle. Dönüştürücünün çözünürlük desteği giriyor işin içine. Bende Dark markasının DP to VGA dönüştürücüsü var. DP - PC, VGA - ekran. Ekran 900P. NVIDIA üzerinden 800x600'dan 2K'ya kadar Support ediyor. Kullanadabiliyordum. DVI-D zaten dijital olduğu için HDMI'ya da DP dönüşümünde sıkıntısız kullanabilmeniz gerekmekte. Zira zor olan DP'den alınan dijital sinyali analoğa ya da tam tersini yapmakta.

DVI-D 1080P'den düşük görüntü verir. DP'de verir. CS:GO'da 1280x960P 240Hz kullanıyordum misal DP ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…