DVI girişlerinin farkı nedir?

Enes Mehmet

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 2060 Super ryzen 5 5600 16 GB ram 2 TB ssd
Meslek
Garson
Monitör
Hp x22 LED
Bir süredir VGA to HDMI kablo kullanıyorum ama çok fazla bozulma oluyor görüntüde. Bugün hem monitörde hem de ekran kartında DVI girişi olduğunu fark ettim, ikisinde de 24 pin var ama sondaki uzun pin birinde kısa birinde uzun, buna uygun kablo bulamadım. Ekran kartı 2060 Super.

Son düzenleyen: Moderatör:
DVI daha yüksek görüntü kalitesi sunar.

Keşke okuyup cevap verseydiniz hocam monitör ve ekran kartındaki girişler farklı mı diye sordum.
Farkı nedir deyince direkt başlığa göre cevap verdim üzgünüm. Tam bir bilgim yok ama ekran kartına takarsanız gücü ekran kartından anakarta takarsanız gücü işlemci dahilinden alır. (bunu biliyorsunuzdur ama yazdım genede)

Aynı gibi gözüküyor hocam 24+1 DVI olarak geçiyor.

Bende öyle sandım ama monitördeki son pin diğerine göre daha kısa internette kablolara baktım ama ya ikisi de uzun ya da ikisi de kısa.

Hocam gene yanlış anladım gidiyorum ben.

Görselde paylaştığınız bir DVI-D portudur. Bunun bir de o tek başına çizgi üzerinde Windows ikonu gibi 4 tane kare delik olanı var, o ise DVI-I olarak geçiyor ama sizin iki portunuz da DVI-D. Dönüştürücü kullanmak yerine DVI-D kablo alıp doğrudan bağlamanızı öneririm. Ayrıca görselde paylaştığınız düz çizgi biraz uzun bırakılmış ama sorun değil. Uyacağını düşünüyorum.

Ek olarak şu meşhur görseli de ekleyelim

Biraz araştırma yaptığımda bende DVI-D kablo almanız gerektiğini okudum. Yalnız fiyatlar biraz bana pahalı geldi.

Biraz araştırma yaptığımda bende DVI-D kablo almanız gerektiğini okudum. Yalnız fiyatlar biraz bana pahalı geldi.
Aslında aşağı yukarı kargo ücretiyle beraber dönüştürücüler ile denk bir fiyata geliyor. Tavsiyem "DVI-D kablo" şeklinde arama yapılıp, ucu görseldeki gibi olan uygun fiyatlı bir kablonun alınması olur. Maalesef çoğu satıcı DVI türünü belirtmemiş ama görseline bakarak ucundan emin olmak lazım. DVI-D görseldeki gibidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…