DVI Sinyal Yok Sorunu

Bora Engin

Hectopat
Daha fazla  
Hummalı bir kasa temizliğinden sonra temizlik esnasında çıkardığım kabloları geri takarken ekran kartından görüntüyü aldığım DVI kablosunu tekrar ekran kartına taktığım esnadabağlantı vidaları fazla sıktığımı düşünerek biraz gevşetmek istedim. Bu işlemi yaparken vidanın biri kolayca çıkarken diğeri hiç de o kolay çıkmadı hatta biraz zorlamak zorunda kaldım ki vidanın bir parçası ekran kartının DVI soketinin vida yuvasında kaldı. Bunun üzerine tekrar kabloyu taktığımda monitörümde DVI sinyal uyarı aldım ardından bir de salondaki televizyondan HDMI ile görüntü almayı denedim ama nafile. Ekran kartının soketini bozdum herhalde diyerek vatan bilgisayara götürdüm. Ekran kartım teknik servisten döndüğünde bana verdikleri kağıdın üzerinde ''DVI ve HDMI portları üzerinden görüntü alınmıştır, gerekli testler windows ortamında gerçekleştirilmiş ve herhangi bir sorunlu karşılaşılmamıştır'' yazıyordu. Ekran kartımı eve gelip anakarta takıp görüntü almayı beklerken daha önce karşılaştığım ''DVI sinyal yok'' uyarısını tekrar aldım ve HDMI ile denediğimde de herhangi bir görüntü alamadım.

Sizce sorun nedir? Anakartımın PCI-E soketinde bir sıkıntı var mıdır ?

Ekran kartım: MSI GeForce GTX1050 GAMING 2G 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
Anakartım: ASUS H110M-D Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.0 SERİ PARALEL PORT Anakart

Not: Belki de DVI kablonun pinleri bozulmuştur diyerek kullandığım 18+1 kablo yerine 24+1 kablo alarak da denedim ama yine görüntü alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı