DVI to VGA Dalgalanma Sorunu

Gecen

Hectopat
Yer
antalya
Daha fazla  
Meslek
Serbest Muhasebecilik
AOC E2270Sw kullanıyorum, ekran kartım Sapphire R7 265, oyunlarda gri tonlarda dalgalanma artıyor. Bunu çözmek için monitörü değiştir demeyin maddi durumum yok, zaten monitörü de alalı 1.5 yıl oldu daha yeni.
Farklı bir dönüştürücü kullansam düzelir mi? HDMI to VGA mesela.
VGA to DVI alsam da dönüştürücüyü monitöre taksam DVI kablosu ile kullansam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı monitörü kısa bir süre kullandım, dalgalanma sorunu mevcuttu. Farklı çeviriciler denedim işe yaramadı. 2 çözüm yolu var. İlki, monitörü farklı bir prize takman. İkincisi, tek priz kullanmak zorundaysan, monitörün prizindeki topraklama uçlarını bantla kapatman.

Önerim birinci yöntem, ikinci yöntem düşük de olsa risk barındırıyor.

Aynı monitörü kısa bir süre kullandım, dalgalanma sorunu mevcuttu. Farklı çeviriciler denedim işe yaramadı. 2 çözüm yolu var. İlki, monitörü farklı bir prize takman. İkincisi, tek priz kullanmak zorundaysan, monitörün prizindeki topraklama uçlarını bantla kapatman.

Önerim birinci yöntem, ikinci yöntem düşük de olsa risk barındırıyor.
İşe yaradı çok teşekkürler. Elektrik bandı ile topraklamasını sardım. Topraklama ne işe yarıyordu peki ben onu kapatınca nasıl bir risk aldım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşe yaradı çok teşekkürler. Elektrik bandı ile topraklamasını sardım. Topraklama ne işe yarıyordu peki ben onu kapatınca nasıl bir risk aldım?
Topraklama, kısa devre sonucu oluşan kaçakları önlemek amacıyla kullanılır. Monitörün dışı metal olmadığı için çok fazla risk yok, risk de sadece kısa devre durumlarında meydana gelir. Yani topraklama kullanmayan her cihazda kaçak olmaz.
Riski göze alıyorsan kullanabilirsin bu şekilde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı