DVI to VGA Dönüştürücü Performansı

Caner Karaca

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartım Strix GTX 750 Ti VGA çıkışı yok, monitörüm ise LG’nin çok eski olmayan fakat sadece VGA girişi olan bir monitörüm var. Hâliyle ya yeni monitör almam gerekiyor ya da dönüştürücü kullanmam gerekiyor. İnternetten biraz araştırdığıma göre DVI-I to VGA dönüştürücülerinde kalite farkı varmış, ben de görüntüde bozukluk olmasın diye en kaliteli dönüştürücüyü almak istiyorum.
Eğer yanlış biliyorsam yani tüm dönüştürücüler aynı ise söyler misiniz?
Bir de dönüştürücü kullanırken ekran kartı performans kaybı, FPS farkı yaşar mı? Ayrıca ekran kartında HDMI, DisplayPort çıkışları da var bunlar daha mı iyi olur? Teşekkürler, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir sinyal dönüştürülmediği için DVI-I to VGA dönüştürücülerde kayıp yok denecek kadar azdır. Sadece soket tipi değişir.
Çok yüksek ücret ödemeye gerek yok.
Ayrıca ekran kartı kutu içeriğinizi kontrol edin, genelde bu tip kartların yanında çıkar.

Herhangi bir sinyal dönüştürülmediği için DVI-I to VGA dönüştürücülerde kayıp yok denecek kadar azdır. Sadece soket tipi değişir.
Çok yüksek ücret ödemeye gerek yok.
Ayrıca ekran kartı kutu içeriğinizi kontrol edin, genelde bu tip kartların yanında çıkar.

Peki DVI-I yerine HDMI veya DisplayPort kullanırsam daha iyi bir sonuç alırmıyım?

DVI-I to VGA için en kaliteli dönüştürücü önerirmisiniz?

farklı bir konu açmak istemedim bende yeni bir sistem dizdim eski kare 1280x1024 bi monitör kullanıyordum ekran kartımda sadece dvi hdmi ve display port denen giriş mevcut, vga hdmi dönüştürücü ile kullandığımda bir sorun yaşamadım yeni aldığım monitörde ise vga ve hdmi girişleri vardı sadede gelecek olursam aynı dönüştürücüyle yeni aldığım vga kabloyu taktığımda monitörde ince dalgalanmalar oldu, fakat direk hdmi bağlantı yaptığımda sorun ortadan kalktı ama tabiki hz ayarı yapamıyorum doğal olarak bu dalgalanmanın sebebi ne olabilir acaba ?

hdmi'a nazaran display port tabi ki daha iyi bir görüntü veriyor ama işin içine dönüştürücüler girdi mi sanırsam performansta'da düşüşler oluyor. Hdmi kablosuyla işi çözdüm sorunum gitti fakat dönüştürücüyle olanda eski monitörümde sorun yokken bunda neden oluyor birde ekran görüntüm sanki çok net değil renk ayarı 8bit gözüküyor onu yükseltmem gerekiyormuş sanırsam eve gittiğimde bir onu deneyeceğim bakayım nasıl olacak.

hdmi'a nazaran display port tabi ki daha iyi bir görüntü veriyor ama işin içine dönüştürücüler girdi mi sanırsam performansta'da düşüşler oluyor. Hdmi kablosuyla işi çözdüm sorunum gitti fakat dönüştürücüyle olanda eski monitörümde sorun yokken bunda neden oluyor birde ekran görüntüm sanki çok net değil renk ayarı 8bit gözüküyor onu yükseltmem gerekiyormuş sanırsam eve gittiğimde bir onu deneyeceğim bakayım nasıl olacak.
Bende de dalgalanma var şuan DP to VGA dönüştürücü ile kullanıyorum çözümü varsa alırım.Yoksa problem değil.

Benim yeni monitorde vga ve hdmi portu var sadece hdmi takinca gecti duzeldi sadece renk boyle pixel gibi diyeyim en yakin tabir oda renk 8 bit gozukuyor onu sanirsam 32 yapmam gerekiyormus oda degisme iade ederim ugrasamam yani

Benim yeni monitorde vga ve hdmi portu var sadece hdmi takinca gecti duzeldi sadece renk boyle pixel gibi diyeyim en yakin tabir oda renk 8 bit gozukuyor onu sanirsam 32 yapmam gerekiyormus oda degisme iade ederim ugrasamam yani
Çözünürlük düşük olabilir. Ondan ötürü pixel gözükebilir.

Çözünürlük düşük olabilir. Ondan ötürü pixel gözükebilir.
Yok 1920x1080 cozunurlukte fullde kullaniyorum ekran hani full hd durmuyor soluk gibi ayarlara baktim ettim vaktim yoktu bulamadim aksam bakacagim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı