DVI ve HDMI Kablolarıyla Sesleri Farklı Çıkışlardan Sağlamak

bah4dr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bilgisayar topladım, MSI GTX 970 4G ekran kartım var. DVI portu ile monitöre bağlıyorum, HDMI ile de Sony Bravia Plasma TV'ye bağlıyorum. Fakat sesleri ayıramıyorum, sesi tek çıkıştan veriyor. Ya TV ya da 2.1 ses sistemi. Bunu ayırma gibi bir şansım var mı? Bilgisi olan varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DVI kablosunun bir ucu HDMI mı? İki ucu da DVI ise ses iletemez. Monitör ve TV'ye bağlıyorum demişsiniz, ses ya TV'den ya da ses sisteminden geliyor demişsiniz. O zaman monitörden hiçbir şekilde ses alamıyorsunuz doğru mu? Bazı sesleri TV'den, geriye kalanları da monitörden mi duymak istiyorsunuz? Neyi hedeflediğinizi açıkça belirtin, yardımcı olmaya çalışalım.

şu şekilde özetliyebilirim sorumu mönitörüm dvi kablo ile bağlı 2+1 ses sistemimde normal jak lar ile ekstra olarak çift tarafı hdmi olan kablo ile de bilgisayarımı tv ye bağlıyorum fakat mesela televizyonda youtube açıp bilgisayarda oyun oynarken sesler sadece 2+1 den yada tv den geliyor bunu ayırma gibi bi şansım yokmu tv de youtube açıksa tv den gelsin sesi bilgisayar mönütöründe oyun açıksa 2+1 den gelsin

Ses, monitörde gösterilen şeye göre bölüşülmez. Görünene göre değil yani, ayarlara göredir. Sistem varsayılan aygıtı televizyon hoparlörü olarak seçilir, oyun içerisindeki ses ayarlarından da aygıt olarak ses sistemi seçilir. Bu şekilde ayırabilirsiniz ancak. Ancak oyun içi varsayılan ses aygıtı seçme şansı her oyunda olmayabiliyor. Örneğin Dota 2'de var, bilgisayara takılı olan tüm aygıtları seçmek mümkün. Aynı anda oyun sesi ses sisteminden gelirken, Skype sesini kulaklıktan almak mümkün. Hatta Skype'ın ayrıca ses aygıtı seçme özelliği olduğu için, Skype'ı kulaklıktan alırken, varsayılan (kayıttan yürütme aygıtları olarak geçer) ses aygıtı olarak monitör seçilebilir. Böylelikle ses üç farklı aygıta bölünmüş olur. Kablo ile bir işiniz yok. Gerekli kabloya sahipsiniz. Yapmanız gereken tek şey ses çıkışlarını farklı aygıtlara bölüştürmek. Bunun için üretilmiş üçüncü parti yazılım varsa bilmiyorum, pek sanmam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı