DVI VGA dönüştürücü ile ekran dalgalanma sorunu

Lokurtu93

Hectopat
Arkadaşlar benim ekran kartım ASUS HD7850 DIRECTCU II TOP GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

Ve monitörüm PHILIPS 21.5" 227E4LHAB/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Ekranımın vga cıkısını dvı dönüştürücü (ekran kartından çıkan) ile ekran kartına taktım. Fakat oyun oynarken ekranda dalgalanmalar meydana geliyor. Dalgalanmanın yanı sıra oyun oynarken ekran bir ara tamamen siyah biyaz oldu (1920*1080 de oyun oynarken) ve bilgisayara reset atmak zorunda kaldım. (1600*1200 falan denedim bu sefer anlık çizgiler belirdi ekranda). Ekranın hdmı cıkısı var. HDMI kablosu alıp ekran kartına taksam kabloyu görüntü düzelir mi?

Böyle bir ekran kartı ve monitöre sahipken dönüştürücü ile uğraşmamanız gerekir. Kalitesiz dönüştürücü ve kablolar buna neden oluyor. S-Link veya Logilink marka bir HDMI kablosu işinizi görecektir. 20-40 TL civarında mevcut kablolar var.

Peki ya monitorun VGA dışında desteği yok ise ? Bu dalgalanma sorununu bende yaşıyorum R9 270X TOP ile sadece oyunda kendini hissettirecek kadar hafif dalgalanma var. Bunu nasıl çözebiliriz ?

Peki ya monitorun VGA dışında desteği yok ise ? Bu dalgalanma sorununu bende yaşıyorum R9 270X TOP ile sadece oyunda kendini hissettirecek kadar hafif dalgalanma var. Bunu nasıl çözebiliriz ?

Kutunun içinden DVI'dan VGA'ya dönüştüren adaptör çıkıyor bildiğim kadarıyla. Kaliteli bir VGA ile kullanırsanız dalgalanma sorunu ortadan kalkacaktır.

Kaliteli de olsa %100 çözüm kaynağı olduğunu söyleyemeyiz. DVI-VGA dönüştürücü kullansanız da sonuç olarak veriler analog biçimde iletilmiş oluyor.
Ancak iyi bir kablo ile dalgalanma probleminin aşıldığını söyleyebiliriz, sadece %100 garanti veremeyiz

Farkındayım. HD 5750 kullanırken ben de dalgalanma sorunu yaşıyordu DVI VGA dönüştürücüsü ile. Kablo değişimi sonrası sorunu ortadan kaldırmıştım. %100 çözüm bu olmasa da %99 sorun kalitesiz VGA'dan yaşanıyor diyebiliriz.

Monitörün orjinal VGA sı yetersiz mi geliyo yani ? Benim kasada VGA girişi yok erkek DVI mı öyle bişi taktım. Ucundaki DVI aparatını mı değiştireyim direk yeni kablo mu alayım sizce. HDMI da yok illa ki bişeyi dönüştürmem gerekiyo galiba.

Yeni kablo al diyerek insanları yanlış yönlendirmeyin. Eski VGA led monitörlerle yeni ekran kartları arasında bir uyumsuzluk var.
Ben orjinal kablo kullanıyorum. Eski kasamda dalgalanma olmazken yeni sistemimde dalgalanma oluyor.
Youtube da bir arkadaş HDMI to VGA dönüştürücü ile çözdüğünü anlatmış. (kutulu ve ses çıkışlı) Gözünüzle görüp test etmeden bir şeye para vermeyin derim.
Kablonun kopukluk yoksa bozulmayacağından eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…