DVI'dan Görüntü HDMI'dan Ses Alma

Makaleler
98
BenQ XL2411 monitörüm var ve monitörün üstündeki ses çıkışını kullanmak istiyorum. Ekranın 144Hz olması için ekran kartından DVI ile görüntü alıyorum DVI ses iletmediği için ses çıkışı alamıyorum. Şimdi bir de HDMI kablo bağladım aynı şekilde monitöre ses aktarımı almak için, fakat monitörden DVI seçiliyken ses gelmiyor HDMI geçtiğim zaman ses alabiliyorum. DVI'dan görüntü HDMI'den sesi alabileceğim bir yöntem var mı? Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VGA ile analog görüntü alırsın.
DVI ile dijital görüntü alırsın.
HDMI ile hem dijital görüntü hem ses alırsın.

Yardım etmeye çalışıyorsun anlıyorum fakat hiç donanımdan ve yazılımdan anlamayan biri değilim. Tabloya bakınca desteklemiyor olabileceğini anlaman lazım. Görebilmen için tekrar kabloyu bağladım. Ben sadece böyle bir yöntem varmı yokmu öğrenmek istiyorum.

Yeni nesil bir hdmi kablo alırsan 144hz'i sıkıntısız kullanabilirsin.

Yeni bir kablo almak gibi bir niyetim yok açıkcası. Alırsam çözüklecek biliyorum ben sadece söyledğim yöntemde bir şey var mı bunu öğrenmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…