DVI'ın VGA'dan farkı nedir ?

E

emir

Ziyaretçi
DVI'ın VGA'dan farkı nedir ? Çok mu önemli ? 21'5 inç mönitor tavsiyesi yapabilirsiniz ama 280 TL'yi geçmesin . Teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
DVI'ın VGA'dan farkı nedir ?Çok mu önemli?
21'5 inç mönitor tavsiyesi yapabilirsiniz ama 280 Tl'yi geçmesin .
Teşekkürler..

Tam bir bilgi veremeyebilirim araştırsan daha iyi olur ancak bildiğim kadarı ile söyleyeyim. (Yanlışım varsa düzeltin) DVI ve HDMI dijital aktarım yaptığı için görüntü açısından performans kaybı olmaz. Ancak analog bağlantılarda kablo ne kadar uzun olursa görüntü kaybı olma ihtimali o kadar artar. Ayrıca analog girişli monitöre sahip kişiler kişiler analog çıkışı olmayan ekran kartlarını DVI-Analog dönüştürücü ile kullanıyorlar bu da dalgalanma vs. gibi sorunlara sebep olabiliyor. Anlayacağın analog eskidi devir dijitallik devri Şunu da söyleyeyim HDMI ile DVI arasındaki tek fark HDMI'ın ses de taşıyabilmesi. Onun dışında görüntü açısından farkları yok. Uzuuun lafın kısası almışken en azından DVI girişli monitör almakta yarar var.

21'5 inç mönitör tavsiyelerini bekliyorum. 280 TL'yi geçmesin.

- - - Güncellendi - - -

DVI ile DVI-D arasında ne fark var peki lütfen aydınlatın beni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dönüştürücü aparatlar mevcut. Zira ekran kartının içinde 1 tanesi geliyor.

Ayrıca günümüzün üst düzey ekran kartlarının DVI çıkışı mevcut. Daha iyi, dönüştürücüyü kullanmaya gerek bile kalmaz.

Nasıl yani ekran kartının içindeki aparat DVI'dan Vga'ya mı çeviriyor ?

Bilgisayarındaki veriler dijital verilerdir ancak kullanacağın monitörde DVI veya HDMI girişi olmaz ise dijital veri mecburen VGA yani analog bilgiye dönüştürülür.

Bu olay güç kaynağının 230 Volt şehir elektriğini 600 Watt'a geçirirken enerjinin bir kısmını kaybetmesi yani ısıya dönüştürmesi gibi bir şey.

Bu yüzden DVI veya HDMI girişli bir monitör tercih etmelisin.

Ben paraya kıydım 426 liraya Samsung S23B550V aldım. 2 adet HDMI girişi bulunuyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…