DX 9 xe DX 11 arasında ne fark var?

cedide

Centipat
Başlıkta da belirttiğim üzere bu ikisi arasında ne fark var? Lol için Dx 11 e geçmeyi düşünüyorum ancak kafama takıldı.

Hocam farklı DLL dosyaları barındırır. Mesela uygulama DirectX 11 istiyorsa ve yüklü değilse hata verir. ....DLL dosyası eksik der.

FPS farkı var. DX 9'da bildiğim kadarıyla detaylar daha az. FPS farkını buradan bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buradaki görüntü kalitesi gözle görülür bir şekilde mi YouTube'da baktım ancak seçilemiyecek kadar az bir farklılık var.

Hocam eski oyun motorları genelde DX9 kullanır. Orta sınıf yani 2013-2017 genelde DX11 kullanır. Yeni nesil DX12 geçti artık sanırım bir yerde okudum Ultimate çıkıyor.

Başlıkta da belirttiğim üzere bu ikisi arasında ne fark var? LoL için DX 11'e geçmeyi düşünüyorum ancak kafama takıldı.

Bildiğime göre görüntü kalitesi yanlış biliyor olabilirim.
DX9 ekran kartıyla DX11 oyunları açamazsın.
Örneğin 9500GT ekran kartı DX10 PUBG Lite açamaz ama bazı kişiler bir şekilde açıyor.

Yeni oyunlardaki fizikler daha kaliteli olması için DirectX11 kullanma mecburiyetine giriyor. Örneğin ceketin, silahın saklanması arabaların engebeli arazide zemine daha uygun tepki vermesi vb. yakında DirectX11 bile tarih olur şimdiden DirectX12 zorunluluğu getiren oyunlar çıkmaya başladı.
Bildiğime göre görüntü kalitesi yanlış biliyor olabilirim.
DX9 ekran kartıyla DX11 oyunları açamazsın.
Örneğin 9500GT ekran kartı DX10 PUBG Lite açamaz ama bazı kişiler bir şekilde açıyor.

Bazı programlar ile sadece uyarılar geçirebiliyor DirectX10.1 kart ile AC Rogue ve Crysis 3 oynamaya çalıştım FPS 1-2 falandı mouse ışınlanıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…